A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Házi áldás című új programajánlónk műsorvezetője: Staub Viki

2020. április 5., 15:53

Staub Viktória, a Színművészeti Egyetem negyedéves hallgatója, akit legtöbben az Aranyélet című sorozat harmadik évadából ismerhetnek, mától, április 5-étől az Open Air Rádió Házi áldás című programajánlójának szerkesztő-műsorvezetője. Viki olyan programokat fog ajánlani, amikre otthon tudunk rácsatlakozni, azaz virtuális házi áldásokat mond. Először ma, vasárnap 16.55-től, aztán minden nap 12-kor, 16:55-kor és 22 órakor részesülhettek házi áldásban.

Ki vagy?

Herenden nőttem fel, 11 évesen elkezdtem a Veszprémi Pannon Várszínházban dolgozni, az ott eltöltött évek alatt egyre erősebb lett bennem a színház iránti szerelem, így az érettségi után nem volt kérdés, hogy a Színművészeti Egyetemre jelentkezek. Szerencsémre elsőre felvettek, azóta csodás az életem. Egyre több embert ismertem meg, kinyílt a világ. Belekóstolhattam a forgatás és a szinkronizálás világába is, ami nagyon boldoggá tesz. Na meg persze a családom és a kiskutyám, Mazsola.

Mit csináltal eddig, és mit csinálsz holnaptól?

Szinkronizálni jártam, majd utána gyorsan rohanni a próbákra, este egy előadás – hol Komáromban, hol Nyíregyházán, hol pedig Pesten szórakoztattam a közönséget. Mióta szobafogságra ítélt a koronavírus, nagy sokat pihenek, olvasok és sorozatfüggő lettem.

Van programod?

Most hogy ennyi szabadidőm lett, befejeztem az online KRESZ-tanfolyamot, és azóta minden nap megcsinálok legalább 20 tesztet, hogy ne felejtsem el azt a tudást, amit eddig magamba szívtam.

Hogy néz ki most egy napod – felkelestől lefekvésig?

Felkelek, amikor csak akarok, szerencsére nem vagyok időhöz kötve, és nagyon szeretek lustálkodni, persze néha ijesztő amikor még az ágyba fekve rápillantok az órámra, és látom hogy már fél 12 van. Utána a szokásos kávé, egy jó kis reggelivel, teszek egy gyors sétát a kutyámmal, majd amikor hazaérek, csinálok valami ebédet, amit eddig még soha tettem, így a konyhában is fejlesztem a képességeimet. Kajával be a laptop, elé és indulhat a korlátlan sorozat nézés.

Mi a nap fénypontja?

Amikor ezekben a nehéz időkben rájövök, miért is érdemes élni. Amikor az agyam megtelik a jobbnál jobb terveimmel, céljaimmal, amiket alig várok, hogy megvalósíthassak. Szeretek tervezgetni, álmodozni, szerintem nagyon fontos.

Ha csak egy könyvet ajánlhatnál, melyik lenne az?

Lawrence Grobel írt egy több éven át tartó interjúsorozatból egy életrajzi könyvet Al Pacino életéről – Al Pacino – Életem címmel.

Kedvenc dalod most?

Billie Eilish – I Love You.

Kedvenc filmed?

Moulin Rouge és a Call Me by Your Name (Szólíts a neveden). Úristen, és ami meg nagyon nagy kedvenc az A legnagyobb showman, Hugh Jackmannel a főszerepben.

Kivel töltenél egy napot a karanténban?

Leonardo DiCaprióval.

Kivel nem?

Darth Vaderrel.

Ha vége lessz ennek az egésznek, mi lesz az első dolgod?

Találkozom a barátaimmal az egyetem büféjében, és a büféssel, Livivel is, akinek nagyon sokat köszönhetek, ahogy magának a közösségi térnek, amit létrehozott az egyetemen.

Házi áldásStaub Viki programajánlója az Open Air Rádión minden nap 12-kor, 16:55-kor és 22 órakor. Legyen aranyéleted otthon is!

Wake Up 1230: Baby Star – az új magyar supergroup első klipje
jan. 18., 11:54