A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

HEALTH: Death Magic – visszatérő album +FRISSÍTÉS: a Stonefist horrorklipje!

2015. augusztus 3., 11:04

A torontói Crystal Castles elektro-punk duóból kilépett Alice Glass első szólódalának, a Stillbirth-nek a múlt havi premierjekor szóba került, hogy az extravagáns énekesnő a pasijának, a Los Angeles-i HEALTH noise-rock zenekar gitáros-billentyűsének, a fotó jobb szélén látható Jupiter Keyesnek a társszerzői és produceri segítségével készíti új felvételeit. Keyes közben saját együttesével is felvett egy lemezt, egy markáns visszatérő albumot: a hat év kihagyás után érkező Death Magic itt már megjelenés előtt hallható.

A HEALTH és Crystal Castles egy időben hívták fel magukra a figyelmet, az előbbi egyik dalának, a Heatwave-nek utóbbi által készített remixe volt közös kiadványként az első sikerük az indie listákon 2007-ben. Az eltérő hangszerelés ellenére a kaotikus őrjöngő koncertjeik is közös pontot jelentettek, és az is, ahogy a stúdiómunkáik is egyre könnyebben befogadhatóbbá váltak a nagyközönség számára. A címnélküli 2007-es HEALTH-album és a színesedését címében is jelző szintisebb textúrájú 2009-es Get Color (illetve a hozzájuk tartozó Disco alcímű remixlemezek) után azonban Jake Duzsik frontember és zenésztárai számára elég nehézkes fél évtized következett: főleg videojátékokhoz készítettek zenét (Max Payne 3, Grand Theft Auto V), és harmadik sorlemezük anyagát saját elmondásuk szerint négyszer is újravették, mire megfelelőnek találták.

health-sit

A Death Magic címet kapó visszatérő HEALTH-album – melynek felvételeinél az idei Björk-lemezt keverő DJ-producer The Haxan Cloak (polgári nevén: Bobby Krlic) és a Mars Volta egykori hangmérnöke, Lars Stalfors is besegített – itt hallható az augusztus 7-re kiírt hivatalos megjelenés előtt:

az új album első beharangozó számának, a New Coke-nak a lassítva hányós videoklipje áprilisból:

az Adult Swim kábeltévé-csatornán a komikus Eric Andre műsorában való januári fellépés beharangozója a Stonefist című új dal egy részletével, és egy részlet magából a bolond műsorból is:

.
FRISSÍTÉS: augusztus közepén kiderült, hogy a Stonefist című számmal aláfestett januári beharangozó szpot képei a dal horrorisztikus videójából valók – itt a teljes Stonefist klip!

health-stonefistvid

.
az Interpol előzenekaraként adott párizsi koncert 2015 januárjából, már egy sor új dallal:

0:22 – Zoothorns
1:30 – Crimewave
4:12 – Die Slow
7:47 – Stonefist
11:18 – Death+
14:54 – Goth Star
19:00 – Courtship II
22:36 – Dark Enough
26:16 – Heaven
28:34 – We Are Water
33:35 – USA Boys

.
a 2013-as The Music Of Grand Theft Auto V, Vol. 1 válogatáson megjelent High Pressure Dave, mely a new wave-es The Units együttes 1979-es High Pressure Days című dalának szabad átirata:

.
emlékeztetőül itt a 2007-es első kislemez, a Crimewave Crystal Castles-féle átirata . . .

. . . és a dal a HEALTH-től az eredeti stúdióverzióban, illetve élőben:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39