A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

HEALTH + Nine Inch Nails: Isn’t Everyone – közös szám a két együttestől

2021. május 6., 15:59

Trent Reznor a fő zenésztársával, Atticus Ross-szal a Nine Inch Nails 2016-2018 közti háromrészes lemezsorozata (Not The Actual Events, Add Violence, Bad Witch) és a 2019-es tévés munkák (Bird Box, Black Mirror, WatchmenVolume 01, 02, 03) után tavaly közzétette a 2008-as Ghosts I–IV instrumentális album Ghosts V–VI című folytatását, a Mank és Soul filmzenék közül az utóbbival pedig idén Golden Globe- és Oscar-díjat is nyert. Legfrissebb Nine Inch Nails-megjelenésük egy kollaboráció a Los Angeles-i HEALTH elektro-rock zenekarral (mely nemrég jelentette be első budapesti koncertjét is).

A dobos BJ Miller, a gitáros-énekes Jake Duzsik és a basszista John Famiglietti a 2019-es legutóbbi VOL. 4 :: SLAVES OF FEAR sorlemezük után tavaly a 2008-tól indított remixalbum-szériájuk Disco sorozatcímét továbbvivő DISCO4 :: PART I albumra összegyűjtötték a Soft Moon-, Xiu Xiu-, Youth Code-, 100 gecs-, JPEGMAFIA-, Soccer Mommy- és Perturbator-kollaborációikat az elmúlt néhány évből (idén áprilisban pedig egy DISCO4+ című remixgyűjteményt is csatoltak hozzá kiegészítésként). Mindezek után még DISCO4 :: PART II  címmel is várható tőlük egy kiadvány, és ennek előhírnöke a ma közzétett Isn’t Everyone a Nine Inch Nailsszel.

A HEALTH már 2008-2009 táján is koncertezett a Nine Inch Nails előzenekarként, és a tavalyi DISCO4 :: PART I album összeállítása idején értelemszerűen felvetődött egy Reznorékkal közös szám ötlete is. „Amikor a dal íródott, épp a Trump-okapliszis és a George Floyd-ügy kellős közepén voltunk amerikaiként Amerikában, és elég szívbemarkoló az üzenete az adott tapasztalattal kapcsolatban” – mondja Jake Duzsik frontember az itt hallható Isn’t Everyone kollaborációról.

.
a HEALTH 2020 októberében megjelent DISCO4 :: PART I című kollaborációs lemeze. . .

. . .és a 2021 áprilisában kiadott DISCO4+ kiegészítő remixgyűjtemény:

.
a HEALTH, a szintén kaliforniai Author & Punisher és a francia Perturbator október 17-re bejelentett Akvárium Klub-koncertje:
https://facebook.com/events/841937836609079
https://tixa.hu/perturbator_akvarium

Heartworms: A Comforting Notion – a brit gitáros-énekesnő első EP-je videoklipekkel
márc. 27., 7:58
The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59