A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Heti egy – Lauren Aquilian: az újabb szorgalmi feladat.

Ligeti Gyuri
2015. október 26., 11:00

Előadó: Lauren Aquilina – Dal: Ocean

Megjelenés: 2015. Október 9. (Ocean EP első dala)

Ez a hölgy egy angyal, méghozzá a rendkívüli tehetségű angyalok egyike. Még csak 20 éves és már a 4. EP-jét jelentette meg ebben a hónapban. Az ezt megelőző három meghallgatása után döntött úgy az Islands lemezkiadó, hogy szerződteti. Ennek köszönhetően mi is tudomást szerezhettünk róla, mondhatni kitört Angliából (és Máltáról, ahol szintén sikeres, mivel mindkét szülője máltai).

lauren-aquilina

Nem véletlen a siker: 17 évesen már úgy énekelt, hogy bátran dolgozhatott fel Lady Gagát, Adele-t, Lana Del Rey-t, de kiadhatta első saját anyagát is, amin énekelt és zongorázott. Az említett előadókhoz is hasonlítják legtöbbször, de ez teljesen mellékes, mert Lauren stílusa egész más. Sokkal líraibb, sokkal szívhez szólóbb és hihetetlen dalszerzői képességekkel van megáldva, ami a kolléganőire nem jellemző. Ő nem cifráz, nem akarja megmutatni, nem játszik meg semmit, egyszerűen csak őszinte és bölcs, de nem erőszakosan, hanem teljesen tisztán, cél nélkül, mert ő ilyen ember.

Az Oceans inkább rokona a Coldplay Yellowjának vagy egy húzósabb Keane dalnak. Gyönyörű a produceri munka is, meghagyták végig a zongora 4 akkordját szólni, amikor a torzított gitárok úgy zizegnek a refrénben, mint az óceán. Elsősorban azért ajánlom ezt a dalt, mert gyönyörű, de rögtön ezután azért is, mert példamutató: lehet úgy is popslágert írni, hogy közben nem hull a konfetti, nincs lézershow és nincs pénzeső a dal végén.

Szerző: Ligeti Gyuri
Címkék: