A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Heti egy: már megint blues

Ligeti Gyuri
2016. április 19., 7:49

Előadó: The Heavy
Dal: Since You’ve Been Gone
Megjelenés: 2016. Március 17. (A „Hurt And The Merciless” album 1. dala)
A legutolsó bejegyzést most kövesse még egy nagyon mai blues zenekar, bár itt a stílus már nem annyira egyértelmű. A Heavy zenéjében ötvöződik a blues, a hagyományos R’nB, a soul, funk, rock, pop és indie. Ha valakinek ez rémisztően hat, most még kiszállhat.

Vannak stílusok, trendek, amelyek divatba jönnek, aztan elhalványulnak, majd évekkel később újra megjelennek valamilyen egészen más köntösben. Ezek az örökzöld stílusok: a blues vagy a rock and roll, stb. A Heavy úgy ötvözi a fentebb leírtakat, mintha az a világ legegyértelműbb dolga volna, de ami még érdekesebb, hogy nem lesz tőle egy giccses stíluskavalkád, olyasmi, ami nálunk – sajnos – nagyon jellemző. Nagyon jó érzékkel nyúlnak mindenhez, és őket hallgatva az embernek egyszerre van olyan érzése, hogy „ez valami klasszikus” és „ez valami nagyon új”. Így születtek régen a sztárzenekarok.
Ha a 2007 óta aktív The Heavy-ből nem lesz sztárzenekar, az nem az ő hibájuk lesz. A negyedik lemezük kezdő számát hallhatjátok itt, ami ugyan sokkal poposabb, mint maga a lemez, de annak, aki most ismerkedik a zenekarral, nagyszerű bemutatója lesz annak, hogy hogy kell valami klasszikus stílust játszani úgy, hogy még a hallgató kisagyának legkisebb zugában se forduljon meg az „öregesség” gondolata.

Szerző: Ligeti Gyuri