A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Heti Egy – The Oh Hellos: az újabb szorgalmi feladat

Ligeti Gyuri
2015. november 9., 13:32

Előadó: The Oh Hellos
Dal: Dear Wormwood
Megjelenés: 2015. Október 16. (A „Dear Wormwood” album első dala)

Texasból jönnek a legjobb folk zenék. Az Oh Hellos is texasi, ami nem jelentené feltétlenül, hogy jó, de ők tényleg azok. Érdekes, hogy nincsenek szerződve egyetlen kiadóhoz sem, de biztos vagyok benne, hogy ez a lemez változtatni fog ezen. Tökéletes texasi country-rock hangzás, és itt hangsúlyoznám a „rock”-ot. A Mumford And Sons úgy látszik, visszahatott a country-folk őshazájára és belecsempészett egy kis torzított gitárt az amerikai stílusba. Nagyon jól áll nekik!

304314_359840290774113_1650445843_n

A zenekart egy testvérpár alkotja: Tyler és Maggie Heath, akik ezennel negyedik lemezüket jelentették meg. Ugyan a dalok is jobbak, mint az előző lemezeken, de most játszani kezdte őket több New York környéki rádió, melynek eredményeképpen a slágerlistákra is fekerültek.

A Dear Wormwood gyönyörű dal, mely a zenei szaknyelv szerint egy egyszálgitár – ének kezdés után, az 5. percre eljut a teljes zenekaros „klimax”-ig. Mély dobok, együtt kántálás, torzított gitárok, visszafogott tempó, egyszóval semmi sem hiányzik a brit indie-folk iskolából. Ettől persze még egyáltalán nem szolgai másolás, hanem egy csodálatos dal, ami önmagában, minden hasonlítgatás nélkül is megállja a helyét az indie-folk színpadokon és anélkül emeli fel a lelkünket, hogy butaságokat vagy hurrá-optimizmust próbálna ránk erőltetni.

Szerző: Ligeti Gyuri