A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hétvégén zárul a Quimby megaturnéja, a Family Tugedör

2019. március 28., 12:10

A Family Tugedör egy két órás zenefolyam, ahol egy Quimby-koncertbe ágyazva fellépnek a tagok Quimby melletti szerelemgyerekei is, azaz A Kutya Vacsorája, az Aranyakkord, a Kárpáti Dódi Priváti Projekt, a Marlboro Man és Szilárd. A hat állomásos turné a végéhez közeledik: a Quimby március 29-én és 30-án dupla koncerttel zárja a családi örömzenélést a Barba Negrában.

A Quimby nemcsak zenekarként jelenít meg egy hihetetlenül sokszínű zenei univerzumot, hiszen a tagok egyenként is külön kis univerzumokat képviselnek. Nem csoda, hogy ennyi ötlet nem fér bele egy zenekarba és szinte mindenkinek van az anyazenekar mellett egy másik „családja”. A Family Tugedör turné pedig ennek a hat formációnak egyesítése, amelyen minden Quimby érintettségű zenekar fellép. Összesen huszonhárom zenészt hoznak így össze, hogy ezúttal ne külön fellépéseken, hanem egy teljes értékű Quimby koncert részeként mutassák be ezt a népes famíliát.

„A legizgalmasabb az egészben, hogy meg kellett találnunk mindegyik formáció dramaturgiai helyét: kikísérleteztük, hogy ki alkalmasabb arra, hogy vigyen egy adott lírai pillért vagy éppen a varacskos sertés rockot, jazzes behúzást. Ezeken a koncerteken mindenki bemutathatja a saját oldalát és gyakran meglepő dolgok is előkerülnek, mint például amikor Faszi a mikrofonhoz lép és azt énekelteti a közönséggel, hogy „bunkó vagyok”. Együtt szélesebb az eszköztárunk és nagyobb belátást kapunk egymás zenei világába. Ezeken a koncerteken gyakran úgy váltják egymást a zenészek, hogy azt is nehéz követni éppen melyik formáció tűnik fel, a közönség nem győzi kapkodni a tekintetét. Nagyon élvezzük ezt a közös turnét” –  meséli Kiss Tibi, a család egyik frontembere.

A kétórás koncert alatt így megismerhetjük Faszi, a Quimbyvel majd egyidős, tróger rockzenekarát, a Marlboro Mant, Szilárd érzelmesebb oldalát saját neve alatt futó produkciójában, olyan énekesnőkkel kiegészülve, mint Galambos Dorina, Kiss Flóra és Schoblocher Barbara. A kísérleti jazz műfajába kalauzol el bennünket Dódi, a Kárpáti Dódi Priváti Projekttel, míg A Kutya Vacsorája speciális zenei laborjába Livius és Faszi enged betekintést zenésztársaival. A sor legfiatalabbja az Aranyakkord lesz, ami Tibi és Vastag Gábor dalkeltetője, de még Fefe is meglepetéssel készül a közös családi összeröffenésre.

A turné utolsó két felvonását a Quimby Budapesten prezentálja, a Barba Negrában, ahol a zenekar és a MagNet Bank közös akciójának köszönhetően mindkét estére 15-15 önkéntes kap ingyenes belépést egy napnyi önkéntes munkáért cserébe.

Koncertdátumok és helyszínek:
március 29. Budapest, Barba Negra
március 30. Budapest, Barba Negra