A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hidegrázós rémtörténetek a nyári kánikulában: Düledék palota

2021. július 6., 18:49

A Helikon Kiadó gondozásában most megjelent, harminckét írást tartalmazó Düledék palota igyekszik felmutatni a fantasztikus irodalom változatos gyöngyszemeit, melyeket olyan alkotók hagyományoztak ránk a 18. század óta, mint Byron, Dickens, Poe, Kipling, Doyle, Stoker vagy Lovecraft.

Ezek a rémtörténetek egytől egyig lebilincselő olvasmányok – a világirodalom halhatatlan angol és amerikai szerzőitől, akik az emberi félelem és a tudhatatlan tudás régióiba merészkedtek. A kezdeti kliséktől – csörgő láncok, kripták és kastélyok, csontvázak és boszorkányság – az emberi lélek mélyrétegeit boncoló, félelmeink okát inkább belül, mintsem külső tényezőkben kereső, vagy éppen a transzcendens borzalom megragadhatatlanságát firtató rémnovellákig jutunk.

Olyan nők és férfiak remekművei ezek, akik ékes bizonyítékát nyújtják annak, hogy ez a mindig is populáris műfaj – mely manapság sokkal inkább a mozgóképben éli virágkorát –, lényegében a szerzői tehetségnek van kiszolgáltatva. És amennyiben egy-egy zseni késztetést érez a műveléséhez, nem csak hogy a legolvasmányosabb alkotások kerülnek ki a keze alól, de ezek a művek egyben a szórakoztatás fantasztikus képessége mellett képesek felvonultatni az összes erényt, amit csak a legnagyszerűbb irodalomtól várhatunk el.

A kötet szerzői: Anna Laetitia Aikin, Lord George Gordon Byron, William Harrison Ainsworth, Washington Irving, Charles, Robert Maturin, Sir Walter Scott, Nathaniel Hawthorne, Edgar Allan Poe, Elizabeth Gaskell, Herman Melville, Fitz-James O’Brien, Charles Dickens, Mark Twain, Joseph Sheridan Le Fanu, Robert Louis Stevenson, Rudyard Kipling, Sir Arthur Conan Doyle, Charlotte Perkins Gilman, Bram Stoker, Henry James, Ambrose Bierce, Robert William Chambers, Jack London, Montague Rhodes James, Algernon Blackwood, Lord Edward Dunsany, Saki (Hector Hugh Munro), Edward Frederic Benson, Arthur Machen, Howard Phillips Lovecraft, Walter de la Mare, Robert Ervin Howard.

Fordította: Széky János, László Balázs,

Nagy Gergely, Bart István, Galamb Zoltán,

Kászonyi Ágota, Bényei Tamás, Rakovszky Zsuzsa,

Jónás János, Polyák Béla, Totth Benedek,

Kabdebó Flórián, Nádasdy Ádám

Formátum: keménytábla, védőborító

320 oldal, 3999 Ft

Ne keresd, itt van.

Töltsd le az Open Air Rádió appját mobilra a Google Playből vagy az App Store-ból, hadd szóljon.

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14