A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

High On Fire: Luminiferous – itt hallható az új album

2015. június 8., 8:02

A High On Fire-ék Orsikánál zuhanyoztak…” – pár napja épp a Beat On The Brat nevű szórakozóhelyen beszélgettünk Darvas Péterrel, aki annak idején az egyik szervezője volt a Mastodon és High On Fire metálzenekarok már legendák ködébe vesző 2003-as első magyarországi koncertjének a gödöllői Trafo Clubban (a tévedésből Trafó Budapest felirattal nyomtatott plakátokat nem tudták használni). De félre a nosztalgiával, egy hét múlva megjelenik az új High On Fire-album – és itt már hallható is!

A sludge-ban pörgő oaklandi High On Fire – melyet a legendás San José-i stoner/doom metal zenekarnak, a Sleepnek a gitárosa, Matt Pike alapított még 1998-ban – a gödöllői kaland után 2010-ben a Puskás Ferenc Stadionban is fellépett a Metallica előtt, de ideje lenne már nálunk egy újabb klubkoncertnek is. Addig is itt van a fényességes Luminiferous címmel a zenekar hetedik albuma, melyet a gitáros-énekes Matt Pike és társai, a basszista Jeff Matz és a dobos Des Kensel – a hangzásfrissítést hozó 2012-es De Vermis Mysteriishez hasonlóan – ismét a Converge-gitáros Kurt Ballou produceri segítségével vettek fel annak massachusettsi GodCity stúdiójában.

Kivesszük a részünket abból, hogy leleplezzük Az Elitet, és azt, ahogy benne van a kezük a vallásban, a médiában, a kormányokban és a pénzügyi összeomlásban, na meg hogy hogyan szövetkeznek a földönkívüli kapcsolatainkkal a világ irányításáért folyó versenyben” – nyilatkozta felvezetésként a frontember az új anyagról, mely itt már megjelenés előtt végighallgatható.

FRISSÍTÉS: a teljes album a YouTube-on egyben . . .

. . . és dalonként is!

The Black Plot
Carcosa
The Sunless Years
Slave The Hive
The Falconist
Dark Side Of The Compass
The Cave
Luminiferous
The Lethal Chamber

.
a High On Fire idén áprilisban egy San José-i fesztiválfellépésen:

egy videofelvétel a bevezetőben említett gödöllői koncertről, melyre 2003. február 3-án került sor:

.
ráadásként Matt Pike másik együttesétől, a 2009-ben újjáalakult (és 2012-ben Budapestre is eljutott) Sleeptől itt egy több mint egy évtized után kiadott új stúdiófelvétel, a 2014-én július 21-én az Adult Swim tévécsatorna kislemezsorozatában közzétett tízperces The Clarity:

Szerző:
A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39