A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hinds: San Diego + Garden – új dalok és klipek a madridi csajkvartettől

2015. november 9., 18:08

Az 50 legjobb új előadó az NME szerint című januári összeállításban bemutatott Hinds madridi lo-fi/garázsrock csajkvartett a nyár végén egy Very Best Of Hinds So Far című EP-re gyűjtötte addig megjelent összes számát (Castigadas En El Granero, Chili Town, Trippy Gum, Davey Crockett, Bamboo, Between Cans), de azóta már két újabb dalt is közzétett január 8-ra ígért Leave Me Alone debütalbumáról: az október végén klipet kapó Garden után a San Diego című felvétel ma délután érkezett meg.

A nők, akik szarvasünők. A két alapító gitáros-énekesnő, Carlotta Cosials és Ana García Perrote mellett a basszista Ade Martínt és a holland származású Amber Grimbergen dobost egyesítő Hinds (mely tavaly még Deersként tűnt fel, de a kanadai The Dears együttes felszólítása miatt idén a Szarvasok nőstény verziójára változtatta nevét) a közelgő első albumára az eddig kiadott három kislemez A-oldal mellé kilenc további számot rögzített. Ezek közül az új szerzemények közül a lányok most ősszel már kettőt is bemutattak – pajkosak és zabolátlanok, ahogy kell!

a ma közzétett San Diego című új szám, mely azokról az éjszakákról szól, amikor a rossz álmok helyett jobb ébren maradni:

FRISSÍTÉS: a San Diego című dalhoz december 17-én érkezett a lányoktól egy „nem hivatalos, de csodálatos videó, amit mi magunk készítettünk nagy szeretettel”!

.
a lányok Garden című előző kislemezdala az október végén bemutatott videoklippel, Pedro Martín-Calero rendezésében:

egy szintén októberben bemutatott videójuk a Davey Crockett című Thee Headcoats-feldolgozáshoz, mely még a Parrots haverzenekarral közös áprilisi split single B-oldalán jelent meg:

.
az első album borítója és dallistája:

Hinds: Leave Me Alone (2016)

01 Garden
02 Fat Calmed Kiddos
03 Warts
04 Easy
05 Castigadas En El Granero
06 Solar Gap
07 Chili Town
08 Bamboo
09 San Diego
10 And I Will Send Your Flowers Back
11 I’ll Be Your Man
12 Walking Home

hinds-leave

Kurt Vile új EP-je a néhai John Prine dalaival és egy közös duettjükkel
Sze. 28., 23:59
Royal Blood: Trouble’s Coming – Daft Punk-beütésű új dal az angol rockduótól
Sze. 27., 18:07
The Smashing Pumpkins: In Ashes – animációs sorozat + újabb dalok az új Cyr album elé
Sze. 25., 18:26
Oneohtrix Point Never-album a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek szereplésével
Sze. 25., 12:38