A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hit és rajongás – megjelent az új Depeche Mode könyv

2022. október 7., 16:17

Négy futurista srác felébredt a nyolcvanas évek hajnalán, majd a brit elektropop úttörőivé váltak. A gazdagon illusztrált könyv a Depeche Mode történetét dolgozza fel a legkorábbi, essexi fellépésétől a negyvenedik évforduló előestéjéig. A könyv bemutatója október 20-án lesz Budapesten, a 101 Klubban – hol máshol?

A nyolcvanas évek elején Basildonból, ebből a II. világháború után létrehozott új városból indult világhódító útjára a Depeche Mode, melyet négy futurista srác, a brit elektropop úttörői alapítottak. Fő dalszerzőjük, Vince Clarke korai távozását túlélve a zenekar hamarosan komoly kultuszt épített maga köré.
Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher és Alan Wilder szexről, vallásról, megszállottságról és halálról szóló, sötét árnyalatú dalai Berlintől Montevideóig hatalmas arénákat és stadionokat töltöttek meg, lemezeik milliós eladásokat produkáltak, és a világ számos listájára felkerültek. A külső szemmel fényes diadalmenetnek tűnő negyven év azonban életveszélyes kitérőket is tartogatott: az út során megjelent a bénító önbizalomhiány, a zenekaron belüli verekedés, a családi-magánéleti probléma, a depresszió és a súlyos alkoholizmus… ráadásnak pedig a katasztrofális heroinfüggőség, amely majdnem megölte Gahant, a karizmatikus, mégis sebezhető énekest.

Jelen könyv az együttes legkorábbi, essexi fellépésétől a 40. évforduló előestéjéig mutatja be ennek az utánozhatatlan, globális szintipopjelenségnek az egyedülálló történetét. Ez a Depeche Mode sztorija.

Ian Gittins
harmincöt éves zeneszakírói karrierje alatt számos cikket jelentetett meg a Depeche Mode-ról a Melody Makerben, a Time Outban, a Q magazinban és a Guardianben. A The Cure: A Perfect Dream című könyv szerzője, továbbá Nikki Sixx-szel, a Mötley Crüe basszusgitárosával együtt jegyzi a nagy sikerű A heroinnaplók – Egy összetört rocksztár életének egy éve című művet. Jelenleg Londonban él.

Ne keresd a könyvet, itt van.

Fordította: Fehér Tamás

Könyvbemutató Facebook-esemény

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14