A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Októberben érkezik Robbie Williams elektronikus zenei projektje, a Lufthaus bemutatkozó nagylemeze

2023. szeptember 16., 9:37

A Lufthaus Robbie Williamsből és két régi alkotótársából, Tim Metcalfe-ból és Flynn Francis-ből áll. Bár már egy éve csepegtetik a Youtube-on meg a streaming oldalakon a trió számait, a bemutatkozó nagylemez még csak most, október 6-án érkezik: 10 számos lesz, a címe pedig Visions: Volume 1. A zenei anyagra Berlin elektronikus zenei élete volt a legnagyobb hatással.

Az elmúlt nagyjából egy évben több szám is megjelent már a Lufthaustól. Az október 6-án megjelenő Visions: Volume 1 című bemutatkozó nagylemez nyitó számát, a Swayt az albumot megjelentető kiadó, az Armada Music tette ki a saját Youtube-csatornájára. Nem sokkal később következett egy újabb szám, a Soul Seekers, ami már klipet is kapott, sőt remixeket is, Joachim Pastortól és a Booka Shade-től. Most pedig – alig egy hónappal a debütáló nagylemez megjelenése előtt – megjelent az első hivatalos kislemez, a Sunlight. És biztos az is megjelenik majd klippel együtt, amiben Sophie Ellis-Bextor vendégénekel, merthogy ilyen szám is lesz a nagylemezen.

Az eddig naspvilágot látott számok alapján kimondottan ígéretes formációnak tűnik a Lufthaus annak ellenére, hogy ők sem találták fel a spanyolviaszt, a zene tényleg nagyon „berlines” lett: deep house-os, trance-es, melankolikusan elszállós, szép és nyugis. Persze Robbie Williams nevének köszönhetően nagyobb sikerekre is predesztinált a zenéjük, mint akiktől az inspirációt szerezték, de aztán majd meglátjuk. Mindenesetre Robbie-nak komolyabb tervei is vannak Berlinnel: saját klubot szeretne nyitni a német városban, valami hasonlót, mint amilyen a Berghain is.

Szerző: