A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hogy ki nyerte idén a Super Bowlt? Hát a west coast hip-hop!

2022. február 14., 9:05

Az idei Super Bowl félidejében Dr. Dre vezetésével egy erősen nosztalgiaízű, de végtelenül profi és elképesztően szórakoztató show-t láthatott a közönség. Mindenki ott volt, aki a Dre-univerzumban számít – és életben is van: Snoop Dogg, 50 Cent, Mary J. Blige, Kendrick Lamar és végül, de nem utolsósorban Eminem.

Lassan már ott tartunk, hogy a Super Bowl döntőjéhez készült reklámok, meg a félidei zenés show nagyobb jelentőséggel bír, mint maga a meccs, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az összecsapás előtti napokban mindenki a reklámok teasereivel van elfoglalva, másnap meg azzal, hogy mi történt a félidőben. Ha beírja az ember a keresőbe azt, hogy Super Bowl – kis túlzással, de tényleg csak kicsivel –, hamarabb megtud részleteket a minikoncertről, mint arról, hogy ki nyerte a döntőt.

A 2022-es Super Bowl döntőn a nyugati parti rapperek gyakorlatilag mindent vittek, mondhatni: ellopták a show-t. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennyi rapper egyszerre még sosem állt a Super Bowl színpadán. A főnök, Dr. Dre vezetésével egy olyan elitegység lépett a színpadokra – merthogy nemcsak sztárból, de színpadból is volt pár –, ami bármelyik esemény fényét a csillagok közé emeli. Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar, Eminem és az előre be nem jelentett, fejjel lefelé lógva megjelenő 50 Cent, a szűk, 15 perces koncertidejük alatt végigvették Dr. Dre eddigi pályafutásának legnagyobb slágereit – megidézve közben a rég elhunyt 2Pacot is –, és ebben rengeteg zenész és táncos is a segítségükre volt, sőt még Anderson .Paak is beszállt dobolni. Még az is meglehet, hogy a west coast doktor nagyobb ovációt kapott, mint a döntőt megnyerő Los Angeles Rams csapata. És biztos passzolna ide lezárásképpen valami frappáns idézet valamelyik nyugati parti arctól, csak hát az Open Air Rádió hip-hop-szakértője még alszik, így jobb híján most csak azzal zárjuk sorainkat, hogy nézzétek meg Dre doktorék hatalmas minishow-ját, mert amikor épp ment, akkor itt még szinte mindenki aludt, kihagyni meg öreg hiba lenne.

A videót ugyan nem lehet beilleszteni a cikkbe, de aki ide kattint, az azonnal nézheti is. Azért mutatunk pár részletet:

Szerző:
Az AIDS világnapja alkalmából, 20 évvel megjelenése után, rengeteg bónusszal felkerült a streaming felületekre a nagyszerű Fela Kuti tribute album
dec. 2., 11:50