A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Holdraszállás, 9/11: őrületes összeesküvés-elméletek zenészektől

2016. március 16., 9:11

A világhír megadja a lehetőséget arra, hogy az ember tömegeket szólíthasson meg, a mondandót azonban már mindenki maga választja. Az NME összegyűjtötte a popszakma ászainak-látnokainak legparádésabb elméleteit a Holdraszállásról, 9/11-ről, nemzeti agymosásról és boszorkány-szektákról.

illuminati

Az amerikai kormány diktatórikus tervei, a lakosságot mérgező repülőgépek és persze az elmaradhatatlan emberfeletti szekták rémuralma – csak néhány azon összeesküvés elméletek közül, melyeket a zenetörténet során több előadó is fennen hangoztatott, annak reményében, hátha sikerül öntudatra ébresztenie közönségét. Az NME mézesmadzag gyanánt listába gereblyézte világsztárok teóriáinak legjavát.

Prince

prince

Köztudott, hogy a Jehova Tanúi családias körébe megtért zenész az utóbbi évek során szép lassan függetleníteni próbálja magát a modern zeneipartól, azonban ez nem akadályozza meg abban, hogy szökőévente zavarbaejtő nyilatkozatokat tegyen, akár a chemtrail-kultúrával kapcsolatban. Prince egy 2009-es interjúban ecsetelte, szerinte hogyan mérgezi a kormányzat repülők kondenzcsíkjaival a lakosságot.

Robert Plant

Robert-Plant

A Led Zeppelin szólóban is sikeres énekesének karrierje során visszatérő rémkép a Holdraszállás, illetve annak valóságtartalma. Plant az újságíró Andrew Smith, a Hold felszínére lépő tizenkét asztronautáról szóló, Moondust című könyvében szólal meg a témában. „Hogy őszinte legyek, soha nem hittem el, hogy valóban felmentek volna oda” – olvasható a könyvben. Szerencsére, a közbeszéd szerint Neil Armstrong sem érezte magát soha igazi Zeppelin-rajongónak.

David Bowie

David-Bowie-Tis-Pity-Shes-A-Whore-770

A januárban elhunyt zenei feltaláló az 1975-76-os évek fordulóján saját bevallása szerint olyan mélyre merült a lényegében megszakítatlan kokainmámorban, hogy meggyőződésévé vált: boszorkányok üldözik. Bowie később úgy emlékezett vissza, a feketemágiában járatos nők arra próbálták rávenni, hogy a hagyományosan április 30-ra eső Walpurgis Night (boszorkányéj) okkult szertartásai során ejtse teherbe egyiküket.

Matt Bellamy

muse

A Muse frontembere 2006-ban a CMU-nak adott interjújában úgy fogalmazott, a 2001 szeptember 11-i terrortámadás az amerikai kormány „belső munkájának eredménye”, annak érdekében, hogy legitimálják a Közel-Kelet lerohanását. Bellamy 2012-ben elhatárolta magát ezen nyilatkozatától, habár továbbra is úgy gondolja, a témával kapcsolatban „rengeteg a megválaszolatlan kérdés.”

Dave Mustaine

megadeth

A Megadeth első embere leginkább az Austin-i rádiós műsorvezető Alex Jones nézetét osztja, miszerint a geopolitika jelenkori alakulása csak színház, melynek hátterében a vezető hatalmak igyekeznek totalitárius világrendet létrehozni. Mustaine szerint a globális diktatúrától egyedül akkor menekülhet meg az ember, ha azon nyomban Kanadába költözik.