A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Horrorfigurák és drag queenek társaságában indítja szólókarrierjét Oliver Sim, a The XX énekes-basszusgitárosa

2022. március 14., 19:41

Oliver Sim, a The xx dalszerző-basszusgitáros-énekese a zenekar többi tagjához hasonlóan szólóprojekttel rukkolt elő. Romance with A Memory című bemutatkozó dala a „családban marad”, a produceri munkálatait Jamie xx végezte. A rendkívül fülbemászó szerzeményhez egy dalszöveg videó is érkezett, melyben Charity KaseHoSo Terra Toma és Gena Marvin drag queenek játszák a főszerepet Oliver Sim kedvenc horrorfiguráiként táncikálva.

Oliver Sim Londonban született és nevelkedett. 2005-ös megalakulása óta tagja a The xx-nek. A 2017-es I See You című nagylemez sikere után a banda tagjai tudatosan döntöttek úgy, hogy most egy kis időt szentelnek magukra. Társaihoz hasonlóan a pihenés és ötletelés után Sim is elkezdett dolgozni szólóanyagán, melyhez a horrorfilmek iránti szeretetéből és saját életéből merített ihletet. Elkészített egy maroknyi demót, ezeket aztán Jamie xx segítségével keltett életre. A Romance With A Memory volt az egyik első dal, amit megírt, és az első szerzemény, amelyen Jamie-vel együtt dolgoztak. Hamarosan várható a folytatás!

„Elragadtatott, izgatott és boldog vagyok, hogy megoszthatom veletek a ‘Romance With A Memory’ című dalt. Félelmetes, hogy ez az első olyan felvétel, amit a saját nevemen adtam ki, nagyon remélem, hogy mindannyian élvezni fogjátok. A producere drága bátyám, Jamie xx. Illetve készítettem egy összeállítást a kedvenc szörnyeimből és lidérceimből. Remélem, mind a zene, mind a szörnyek ugyanúgy feldobnak majd titeket is, mint ahogy engem – el sem tudom mondani, mekkora örömet okoz, ha olyan rémségeket nézhetek, akik jól érzik magukat. U.i.: Továbbra is nagyon szerető és boldog kapcsolatot ápolok a zenekarral, Romyval és Jamie-vel” – kommentálta az újdonságot Oliver Sim.