A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hosszú szünet után idén végre új zenékkel tér vissza a Yeah Yeah Yeahs

2022. május 4., 11:37

Karen O, Nick Zinner és Brian Chase, vagyis a 2000-ben New Yorkban megalakult indie rock zenekar, a Yeah Yeah Yeahs visszatér, vagyis újra koncertezik, és mivel új kiadóhoz is szerződtek, idén még friss zenék is várhatók tőlük. Nagylemezt talán még nem, de egy-egy számot biztosan kapunk tőlük 2022-ben.

A Yeah Yeah Yeahs júniusban Angliában ad két nagykoncertet (Londonban és Manchesterben), júliusban pedig Ausztráliában (Melbourne-ben és Sydney-ben), majd októberben már otthon, New Yorkban és Los Angelesben. Utóbbi két fellépést egy Twitter posztban jelentették be:

Ezt megelőzően volt egy másik posztjuk is a Twitteren, amiben nemcsak benne volt az idei összes önálló nagykoncertjük időpontja és helyszíne, de a képek alatt egy olyan zene szól, amit korábban még nem hallottunk a Yeah Yeah Yeahs-től, feltételezhetően egy új szám rövid részlete az. Ezt pedig az is alátámasztja, amit Karen O még két évvel ezelőtt egy interjúban nyilatkozott, mely szerint az énekesnő lassan készen el arra, hogy valami újat hozzon össze a Yeah Yeah Yeahsszel. És nagyon úgy tűnik, 2022 lesz az az év, amikor ez az új a közönség elé kerül, mondjuk egy ötödik nagylemez formájában, de persze elégedett leszünk már pár új dallal is. Az új album felé billenti a mérleg nyelvét az is, hogy az is friss hír, mely szerint a Yeah Yeah Yeahs új lemezkiadóhoz, a Secretly Canadian-hez szegődött. Nagylemezt pedig utoljára 9 évvel ezelőtt, 2013-ban adtak ki. Úgyhogy izgatottan várjuk a további fejleményeket.