A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hot Chip: Dancing In The Dark – klip Bruce Springsteen (és az LCD Soundsystem) dalának feldolgozáshoz

2015. október 19., 16:53

Az angol Hot Chip elektropop-gyógyegerei a májusban megjelent Why Make Sense? című hatodik sorlemezükhöz forgatott videók (Huarache Lights, Need You Now, Started Right) után ma újabb klipet mutattak be: a Dancing In The Dark című 1984-es Bruce Springsteen-slágerből és az LCD Soundsystem-féle All My Friendsből összegyúrt feldolgozásuk, melyet élőben már fél éve játszanak, most pénteken jelenik meg az album deluxe újrakiadásán és egy külön EP-n is – a stílszerűen a nyolcvanas évek szellemében készült videója pedig már látható is.

Alexis Taylorék hangzásában meghatározó a nyolcvanas évtized (élen a Talking Heads hatásával), és a korabeli slágerek közül előszeretettel játszanak fellépéseiken New Order-, Fleetwood Mac-, Wham!- és Prince-feldolgozásokat is, de a legjobban az idei turnéjukra betanult Dancing In The Darkot szerették meg: mintegy negyven alkalommal előadták már, néha olyan sztárvendégekkel együtt is, mint Dan Snaith (Caribou), a Franz Ferdinand-frontember Alex Kapranos vagy épp a Talking Heads egykori vezére, David Byrne (aki ütőhangszeresként látható az alábbi New York-i koncertkép jobb felső sarkában).

hotchi-b

A Hot Chip a koncertekhez hasonlóan a most bemutatott stúdióverzió végére is odaillesztette a Springsteen-dal mögé az LCD Soundsystem-témát – a Kieran Evans által rendezett, nyolcvanas évekbeli VHS-tévéfelvételekkel spékelt videóban az 5. perctől hallható (a klipben a fentebb említett augusztusi New York-i fellépésen forgatott koncertfelvételek közt David Byrne is feltűnik 2:27-nél).

a feldolgozás Caribou közreműködésével a júniusi Glastonbury fesztiválon . . .

. . . és a Franz Ferdinand-frontember Alex Kapranosszal az augusztusi Lowlands fesztiválon:

Bruce Springsteen és a Dancing In The Dark 1984-es videója, a végén a 19 éves Courteney Cox táncjelenetével:

az LCD Soundsystem és a 2007-es All My Friends klipdal:

.
ráadásként itt a Hot Chip legutóbbi klipje, a Started Right karaokevideója augusztusból:

.
FRISSÍTÉS: alig pár órával a Bruce Springsteen-feldolgozás klipjének premierje után egy másik átdolgozás is érkezett a Hot Chiptől: egy remix a New Order új Music Complete albumának Tutti Frutt című dalából!

The National: Eucalyptus – videoklip az új First Two Pages Of Frankenstein albumhoz
márc. 22., 18:29
Björk és Shygirl egymás dalait dolgozták át közös duettekké
márc. 22., 5:55
Emilíana Torrini & The Colorist Orchestra: Racing The Storm – album a budapesti koncert elé
márc. 17., 6:59
Rufus Wainwright – duettek Glüme, Miley Cyrus, Brandi Carlile és Mavis Staples társaságában
márc. 13., 23:03