A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hot Chip: Why Make Sense? – a teljes album

2015. május 12., 19:12

A londoni Hot Chip elektropop zenekar a hatodik albumáról, a május 18-án boltokba kerülő Why Make Sense?-ről már bemutatott két beharangozó klipdalt (Huarache Lights, Need You Now), majd a múlt heti brit választások napjára már a címadó számot is közzétette egy híroldalnak álcázott különleges honlapon, de a mai naptól már a sztenderd kiadás teljes tízszámos anyaga is meghallgatható a jövő heti megjelenés előtt.

A 2012-es In Our Hands albumot három évvel követő új lemeznek a Hot Chip-tagok új hozzáállással fogtak neki: saját bevallásuk szerint kicsit távolodni akartak a house zenétől, és a szokásos stúdióbabrálás helyett az új anyag egy jó részét élőben rögzítették a stúdióban, hogy közelítsenek a koncerthangzásuk dinamikájához (ahol modern tánczenei környezetbe oltják a Talking Heads-féle funkos new wave, sőt a klasszikus funk és soul elemeit is), ezzel párhuzamosan pedig a szemüveges frontember Alexis Taylor is sokkal nagyobb teret engedett szövegeiben a nonszensz elemeknek és szabad asszociációknak. A Hot Chip legjobb lemezei közé tartozó Why Make Sense? (mely ugye címében is nyílt utalás a Talking Heads három évtizeddel ezelőtti Stop Making Sense programjára) a zenekar által közzétett lejátszón itt már megjelenés előtt hallható.

FRISSÍTÉS: az album a YouTube-on!

01. Huarache Lights
02. Love Is The Future
03. Cry For You
04. Started Right
05. White Wine And Fried Chicken
06. Dark Night
07. Easy To Get
08. Need You Now
09. So Much Further To Go
10. Why Make Sense?

.
ráadásként itt a Burning Up című bónuszdal is, mely az album deluxe kiadásához tartozó négyszámos Separate EP-n jelenik majd meg:

.
a Huarache Lights című szám a BBC Radio 6 Music februári fesztiválján adott Hot Chip-koncertről:

Szerző:
Címkék:
Lana Del Rey szereplése apja, a zongorista Rob Grant első lemezén
jún. 9., 9:16
PJ Harvey: I Inside The Old I Dying – újabb klipdal az új albumról
jún. 7., 14:18
Peter Gabriel – dalok a két évtized után érkező i/o albumról, Brian Eno közreműködésével
jún. 5., 5:16
Thom Yorke a brit zeneszerző-producer Clark új Sus Dog albumán – a Budapest Art Orchestra kíséretével
máj. 26., 18:47