A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hudson Mohawke új számai – köztük az egyik Antony énekével +FRISSÍTÉS: a teljes Lantern album!

2015. május 22., 9:11

Az 1971-es angol születésű, de már évtizedek óta Amerikában élő transznemű dalnok, Antony Hegarty (Antony & The Johnsons) idén már szerepelt Björk új Vulnicura albumán és egy Yoko Ono társaságában kiadott kétszámos kislemezen, de most a skót DJ-producerrel, a 2011-es Szigeten is fellépett Hudson Mohawke-kal közös felvételen is hallhatjuk – mivelhogy közreműködnek egymás közelgő új stúdióalbumain.

Az Antony & The Johnsons 2010-ben adta ki legutóbbi sorlemezét Swanlights címmel (azóta csak a nagyzenekari kísérettel felvett Cut The World koncertalbummal jelentkezett, melyen csak a címadó dal volt új stúdiófelvétel), de az énekes idén egy dühödten politikus töltetű, többek közt az NSA-nek is „éles fogakkal” nekirontó elektronikus lemezzel tér vissza, immár ANOHNI név alatt.

antony-15

A februárban bejelentett, de pontos megjelenési dátumot egyelőre még nem kapó HOPELESSNESS című új anyag felvételeinél a Warp kiadóhoz tartozó experimentalista producerek voltak Antony zenei segédjei: az alábbi tükrös fotó bal oldalán látható amerikai Oneohtrix Point Never (vagyis a Ford & Lopatin duóból is ismert Daniel Lopatin, akivel már 2010-ben is készített közös számot) és a már említett skót Hudson Mohawke (született: Ross Matthew Birchard, 1986), akinek – szintén fél évtized kihagyás után érkező – új albumán Antony is énekel egy dalt.

hudmo-one-haribo

A június 15-én Lantern címmel megjelenő második Hudson Mohawke-albumról az elmúlt hónapokban már közzétettek két beharangozó felvételt (Very First Breath, Ryderz), de most a héten a DJ-kolléga Benji B szerda éjjel egy teljes adást szentelt HudMo közelgő új lemezének a BBC Radio 1 adón futó műsorában – és az itt ősbemutatót kapó féltucat szám közt szerepelt az Antony énekével díszített Indian Steps is:

.
a rádiós premier után tegnap hivatalosan is közzétett Scud Books című szám . . .

. . . és a múlt héten klipet kapó Very First Breath kislemezdal, melyben a francia Outlines együttesből is ismert dalszerző-énekes-producer Irfane (polgári nevén: Christophe Irfane Khan-Acito) hallható:

a Ryderz ősbemutatója Hudson Mohawke egy áprilisi DJ-fellépésén:

.
a BBC Radio 1 adón lement szerda éjszakai adás az exkluzív Hudson Mohawke-felvételekkel – a lejátszás az i> jellel indítható:

.
az album borítója és alatta a számlista:

hudsonmohawke-lantern

Hudson Mohawke: Lantern (2015)

01. Lantern
02. Very First Breath (ft. Irfane)
03. Ryderz
04. Warriors (ft. Ruckazoid & Devaeux)
05. Kettles
06. Scud Books
07. Indian Steps (ft. Antony)
08. Lil Djembe
09. Deepspace (ft. Miguel)
10. Shadows
11. Resistance (ft. Jhené Aiko)
12. Portrait Of Luci
13. System
14. Brand New World

.
FRISSÍTÉS:
Hudson Mohawke június 9-én a teljes teljes Lantern albumot meghallgathatóvá tette SoundCloud-oldalán . . .
https://soundcloud.com/hudsonmohawke

.  .  .  a lemez Warriors című dalához pedig egy videót is bemutatott!

.
FRISSÍTÉS 2: július 20-án megérkezett a dal hivatalos klipje is, melyben az egykori Clipse hiphopduó rappere, Pusha T játssza a főszerepet!

FRISSÍTÉS 3: december 1-jén az Antony által énekelt Indian Steps című számhoz érkezett egy művészi videoklip, A csók című Rodin-szobor ihletésében, Daniel Sannwald német rendezőtől!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39