A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hugh Grant és egy LSD trip – új videóval sokkol Sean Darin

2020. november 21., 14:52

Az ismert és elismert hazai producer, Szepesi Zsolt az elmúlt időszakban a legkülönfélébb előadókkal készített súlyosabbnál súlyosabb trackeket. A Hugh Grant című dalban egy régi ismerős, Szűcs Krisztián hallható, a hozzá készült, Aphex Twin világát idéző videó pedig maga a teljes téboly.

A hazai könnyűzene egyik megkerülhetetlen alakja Szepesi Zsolt, aki 2013-ban indította útjára elektronikus szólóprojektjét. Első remixére rögtön lecsapott Armin Van Buuren holland kiadója, de később jelent meg dala Avicii labeljének gondozásában is. Sean Darin neve tehát a nemzetközi színtéren sem ismeretlen, miközben itthon a legkülönbözőbb stílusú előadókkal kollaborál, és rántja ki őket egy pillantás alatt a komfortzónájukból. Így van ez a most megjelent Hugh Grant esetében is: a RISK álnév mögött ugyanis az egykori HS7 frontember, Szűcs Krisztián áll, akivel évekig közösen alkotott NAZA nevű közös zenekarukban. A Hugh Grant első demója egyébként 2017 óta kallódott Sean Darin folderében. Először instrumentális dal szeretett volna, de a NAZA-stúdiózás után, egy kedd hajnalon megkérte zenésztársát, hogy rappeljen rá kicsit az alapokra. Az impró olyan jól sikerült, hogy 90%-ban ez a 3 évvel ezelőtti verzió hallható most a dalban.

Az ütős undergound UK garage-house megőrülés nem véletlenül viseli az angol színészóriás nevét, erről Sean Darin a következőképp mesél:

“Hugh Grant minden filmben olyan, mintha ugyanazt a szerepet játszaná; hogy ő Angol, nagy betűvel. Semmi többet nem visz bele, csak hozza, hogy ő az elegánsan távolságtartó, felsőbbrendű, fejlett sziget, és valahogy azt az érzést kelti, hogy akinek ez nem tetszik, az mit sem ért. Felszínesen elegáns és visszafogott, de valójában egy gigantikus egó. Matyi, a mi klipünk főhőse ennek a jól felépített képnek pontosan az ellentéte mindenben. Végigkövetjük egy napját, miközben különböző tudatmódosító szerek hatásait éli át, és a maga ‘eszközeivel’ ő is menő angol akar lenni, mint Hugh Grant.”

A videót Porkoláb Norbert rendezte, aki amellett, hogy Sean Darin állandó alkotótársa klipek terén, a több nemzetközi és hazai fesztiválon is díjazott Álmatlan című dokumentumfilmet is jegyzi. A kisfilm a dal mondanivalójára épül: görbe tükör, ami felveti a kérdést: biztos jó nekünk, ha mások akarunk lenni, mint amik vagyunk? És ha felveszünk stílusokat, és átveszünk viselkedési formákat, akkor vajon azokká is válunk? És kell nekünk ez egyáltalán?

“Kelet-európaiként nagyon szeretjük majmolni az angol kultúrát. És közben ez a dal, ez a klip megmutatja azt, hogy a legmenőbbek akkor vagyunk, ha önazonosak, autentikusak tudunk lenni. És ez csak akkor lehet, ha merészen vállaljuk magunkat. Így, itt, a mi eszközeinkkel, Kelet-Európában.”

Így született meg tehát ez a vibráló klip, ami a főszereplőt kíséri végig tébolyult útján, és aminek kiteljesedése egy LSD trip – ezt nem titkoltan a rendező és a művész közös nagy kedvence, Aphex Twin inspirálta.

Sean Darin folyamatosan az újdonságot kutatja a zenében; az ad erőt számára, ha sikerül valami olyat írnia, amilyet még ő maga sem hallott. Így született meg a Hugh Grant, amit a tervek szerint hamarosan további, eddig a fiókban lapuló trackek követnek.

Sean Darin ft. RISK – Hugh Grant: