A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Hullámok, úszás, szomorkázás: Elefánt&Konea Ra

2015. december 9., 18:10

Az A38-on december 12-én két zenekar gondoskodik aznap arról, hogy a hullámok ne csak a hajó oldalát csapdossák víz, hanem a koncertteremben is a plafonig érjenek hangulat formájában. A hazai szomorkás műfaj új mestere, az Elefánt, valamint vendégként a bécsi elektronikus formáció, a Konea Ra lép majd fel. A Konea Ra egy bécsi elektronikus formáció, amelynek zenéje egyrészt elképesztően kúl, másrészt szépen és okosan adagolt elektronika, nagy adag közelséggel és érzékenységgel. Debütáló albumuk 2012-ben jelent meg Pray for Sun címmel, legfrissebb daluk pedig idén februárban látott napvilágot, ez a Blue Balloon. Magukat egyébként az alábbi zenei kategóriákba sorolják: ezo-elektronika, dreampop, elektro-experimental. Az elmúlt években megfordultak több nemzetközi fesztiválon, sőt még Mexikóban is felléptek. Nagy hangsúlyt fektetnek a zenéhez köthető vizuális élményekre, várhatóan igazi audiovizuális csemege lesz a decemberi koncertjük is.

A lágy felvezetés után jön az Elefánt. A szombathelyi gyökerű formáció szintén 2012-ben debütált a hazai közönség előtt, Kék szoba című EP-jével. A csapat aztán látható-hallható volt a Kodály Method című videósorozatban, később pedig a Balaton Method című mozifilmben is. A Szimler Bálint rendezővel és Rév Marcell operatőrrel jellemző együttműködésük is arra utal: van valami egészen filmszerű az Elefánt zenéjében. Maguk a tagok is így fogalmazzák meg a zenekar lényegét: filmzenéket írunk nem létező filmekhez.

Gyors sikereiknek köszönhetően évek óta a legtöbb hazai fesztiválon felléptek, s a téli-őszi klubkoncert időszakban is biztosan elcsíphetünk valahol az országban néhányat koncertjeikből. 2013-as első, Vérkeringő című stúdióalbumuk után idén rukkoltak elő újabb anyaggal, ez a Gomoly címet kapta. Utóbbi megjelenése után a Deezeren 10 napig vezette a lemezhallgatási listát, míg a zenekar maga szintén 10 napig vezette a legnépszerűbb előadók kategóriát. Nehéz őket bekategorizálni: jellemző rájuk a lágy melankólia és a kirobbanó energia is. Néhol a gipsy-punk, a pszichedélia, az elektronikus műfajok elemei is felbukkannak dalaikban. Talán épp ez a szabadság a legfontosabb ismertetőjegyük. Dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.

Kezdés: 19:30
Jegyek: elővételben 1400 Ft, az esemény napján 1900 Ft

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33