A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

hvg.hu: Kiosztották a díjakat az év legrosszabb filmjeinek is

hvg.hu
2016. február 28., 20:38

A szürke ötven árnyalata és A Fantasztikus Négyes megosztva kapta idén az Arany Málna-díjat az év legpocsékabb filmje kategóriában.

A szürke ötven árnyalata könyv alapján készített erotikus filmadaptáció öt kategóriában is „győzelmet aratott” az Oscar-gála előestéjén rendezett díjátadón. A Universal Pictures filmstúdiónak világszerte 571 millió dolláros bevételt hozó produkciónak a legrosszabb film kategóriáján kívül citromdíjat osztottak forgatókönyve, a női és a férfi főszereplő játéka, valamint párosuk vásznon nyújtott közös teljesítménye miatt is.

Fotó: AFP / Focus/Universal / The Kobal Collection / Zlotnick, Chuck
Így a legrémesebb színésznő Arany Málna-díját Dakota Johnson, a legpocsékabb színészét pedig Jamie Dornan kapta.

A Fantasztikus Négyes két citromdíjat zsebelt be: a zsűri ezt az alkotást találta idén a legrosszabb filmes feldolgozásnak, míg Josh Trank rendkívül gyenge rendezésével került kategóriája élére.

Az idén a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Creed című Rocky-filmben Rocky Balboa megformálásáért Oscar-díjra is jelölt Sylvester Stallonét egyúttal Arany Málna-díjjal is „kitüntették” a legrosszabb visszatérő kategóriában.

Az Arany Málna-díjakat immár 36. alkalommal adták át az Oscar-gála előestéjén. A „győztesekről” az 1980. óta adományozott díj 47 amerikai államban és 21 más országban élő 900 szavazója dönt.

Az arany festékkel lefújt málnaszemet ábrázoló díjat rendszerint nem veszik át személyesen a sztárok, de emlékezetes, hogy 2010-ben Sandra Bullock (Ő a megoldás) és 2005-ben Halle Berry (Macskanő) is elment a nekik megszavazott citromdíj átadására.

Szerző: hvg.hu
Címkék: