A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

I Love You All The Time – Eagles Of Death Metal-feldolgozások

2015. november 30., 9:16

Mikor az Eagles Of Death Metal az első interjúját adta a párizsi terrortámadásról, Josh Homme nemcsak az együttes új albumán szereplő Save A Prayer című Duran Duran-feldolgozás slágerlistára juttatására irányuló rajongói akciót méltatta, de további jótékonysági gesztusként egy EODM-szerzeménynek, az I Love You All The Time-nak a feldolgozására is buzdította a világ zenészeit, hogy annak jogdíjaival is támogassák az áldozatokat és hozzátartozóikat. Az első híres előadó, mely eleget tett a felhívásnak, a My Morning Jacket zenekar volt.

Mindegy, hogy country zenészek vagytok,  DJ-k, vagy egy death metal zenekar, dolgozzátok fel ezt a dalt, és mi jótékony célra adományozzuk a publishing bevételt”– mondta Homme a francia szövegsorokat is tartalmazó dalról, melynek I Love You All The Thyme című első változata még az Eagles Of Death Metal-frontember Jesse Hughes 2011-es Boots Electric-szólólemezére készült a Beastie Boys-billentyűs Money Mark zenészi-társszerzői közreműködésével, majd az idei EODM-albumra is felkerült újravett verzióban és kissé módosított címen (a lemezborítón hármuk közös szerzeményeként szerepel).

mymorning-jim

A nagy szakállú gitáros-énekes Jim James (született: James Edward Olliges, Jr. 1978), akit a folk-rockos gyökerű, de a funkosabb hangzások felé is elkalandozó My Morning Jacket mellett a Monsters Of Folk és The New Basement Tapes szupergruppokból is ismerhetünk, a hétvégén két koncertet is adott anyazenekarával a New York-i Beacon Theatre-ben, és a második fellépés meglepetésdalaként játszotta el az Eagles Of Death Metal-feldolgozást, mely előtt néma csendet kért a My Morning Jacket-közönségtől a párizsi áldozatok emlékére. Ahogy James a Rolling Stone magazinnak is nyilatkozta: „a zenének tovább kell mennie, a félelem sosem győzhet”.

FRISSÍTÉS: egy nappal később az egykori Ween szólógitáros-énekese, Dean Ween is közzétett egy I Love You All The Time feldolgozást The Dean Ween Group nevű új együttese élén!

FRISSÍTÉS 2: egy újabb nappal később a londoni Savages is közzétette a maga feldolgozását, melyet a lányok december 1-jén élőben rögzítettek a párizsi La Maroquinerie színpadán, ahol a francia énekesnő Jehnny Beth elárulta, hogy egy éve épp vendégségben járt Josh Homme-éknál Los Angelesben, és nézőként pont ott volt a stúdióban, mikor I Love You All The Time felvételei készültek az Eagles Of Death Metal-albumhoz!

FRISSÍTÉS 3: december 3-án a Haden-hármasikrek egyike, a Decemberists– és Foo Fighters-kollaborációiról is ismert hegedűs-mandolinos-énekesnő Petra Haden is bemutatott egy feldolgozást az I Love You All The Time-ból – a fentebb említett Dean Weennek a YouTube-csatornáján!

.
a dal Eagles Of Death Metal-féle verziója:

.
az interjú óta eltelt napokban egy sor kevésbé ismert zenész is bemutatta már saját feldolgozását a dalból, ez például a párizsi Exsonvaldes zenekar előadása a spanyolországi Granadában rendezett Granapop Festivalról . . .

. . . ez meg egy másik francia együttesnek, az Annecyból való Kida duónak az akusztikus gitáros átirata:

az Armas Laineilla néven dolgozó finn Taneli Tulkki saját anyanyelvére is átírta a dalt, sőt vicces minimálklipet is forgatott Sä Oot Mun Rakkaimpain című verziójához:

.
ráadásként itt a Pearl Jam is, mely már a felhívás előtt is elkezdett játszani egy Eagles Of Death Metal-feldolgozást, de Eddie Vedderék az I Want You So Hard (Boy’s Bad News) című 2006-os Hughes/Homme-szerzeményt tartják műsorukon november 20. óta:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39