A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop David Bowie-hoz hasonlítja új zenecsinálóját

2016. május 30., 16:24

Tim Arnold a legjobb helyről: jobbára a nem értékelt kulttérből érkezve írt zenét a félmeztelen kultikon új, Blood Orange című filmjéhez.

tim-blacks-15-1-of-1

Iggy Pop kiöregedő rocksztárt alakít a Blood Orange című filmben, melynek zenéjét egy ezeddig jegyzetlen, saját kiadásban azonban már tizenharmadik albumán is túllevő londoni zenész, Tim Arnold írta. Arnold az NME-nek elmondta, “Iggy saját maga válogatta ki azokat a dalaimat, amelyeket a filmben előad. Egészen lenyűgöző volt.” Ha pedig ez nem lenne elég, az eredendőleg a Money Kills Love című kisfilmhez készült demo anyag szerzeményeit Iggy David Bowie 1977-es Low albumához hasonlította.

Arnold egyébként sokáig a britpop hagyományokat őrző Jocasta zenekar frontján énekelt. “Egészen hihetetlen, hogy Iggy rászánta az idejét, hogy végighallgassa a dalaimat, arról nem is beszélve, hogy egy lapon említette őket Bowie-val. Visszaadta az önbecsülésemet” – nyilatkozott Arnold, aki Shakespeare-tematikus, Sonnet 155 című albumát is odaadta Iggynek, miután megtudta, az énekes odavan a világirodalom legjobb drámaírójáért.