A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A japán gitáros Hotei és Iggy Pop közös dalai

2015. június 3., 19:58

A 2013-as Iggy & The Stooges-album és -turné óta Iggy Poptól nem sok mindent hallhattunk. A legutóbb a São Pauló-i Divathéten dorbézoló 68 éves rocker a tervek szerint idén június 19-én tér vissza a koncertszínpadra (rögtön a Wembley Stadionban, a Foo Fighters előtt), de előtte még 15-én kiad How The Cookie Crumbles címmel egy kislemezt, mely egyike a japán sztárgitáros Hotei új albumára rögzített két számnak.

A koreai apától és japán-orosz anyától 1962-ben született zeneszerző-producer-gitáros-énekes Tomoyasu Hotei a nyolcvanas évek óta nagy sztárnak számít Japánban, és idővel a nyugati világban nevet szerzett magának, egy sor gitáros kolléga mellett például Roxy Music– és Stranglers-tagokkal, sőt még David Bowie-val is zenélt együtt, szerzeményeit pedig több híres mozifilmben is hallhattuk (Félelem és reszketés Las Vagasban, Kill Bill stb.). Az utóbbi pár évben Londonban is élt, tavaly közreműködött az új Gang Of Four-albumon is és még egy Rolling Stones-koncertre is beugrott. Iggy Poppal épp a Rolling Stones-producer Don Was hozta össze, és a legújabb Hotei-albumra, a Japánban már 2014 végén megjelent New Beginningsre két közös számot is rögzítettek Walking Through The Night és How The Cookie Crumbles címmel. Az album közelgő nyugati megjelenését ez utóbbi kislemezdal készíti elő, melyhez most lyric video is érkezett.

a másik közös dal, a Walking Through The Night beharangozó videója – a teljes szám itt hallható

FRISSÍTÉS: a Walking Through The Night végül 2016 novemberében, az album Special Edition újrakiadása után kapott hivatalos klipet!

Iggy Pop a fenti két dalról és a közös munkáról mesél:

.
ráadásként itt egy másik 2014-es Iggy Pop-felvétel, a Nobody’s City című nyolcvanas évekbeli Gun Club-szám Nick Cave-vel és a gitáron közreműködő Sonic Youth-főnök Thurston Moore-ral közös feldolgozása a néhai Gun Club-frontember Jeffrey Lee Pierce (1958–1996) előtt tisztelgő Axels & Sockets című tribute albumról:

.
ez pedig Hotei nemzetközileg legismertebb száma, a Battle Without Honor Or Humanity című 2000-es instrumentális szerzemény, melyet Quentin Tarantino a 2003-as Kill Billbe is beszerkesztett:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39