A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop: Family Affair – Sly & The Family Stone-feldolgozás Bootsy Collins közreműködésével

2020. április 21., 16:54

Iggy Popot a tavalyi őszi Free albuma óta többször hallhattuk mások szerzeményeivel: énekelt Mose Allison-dzsesszdalt (If You’re Going To The City), egy Cage The Elephant-szám duettverzióját (Broken Boy), egy sztenderdet Jacques Dutronc fiának, Thomas Dutroncnak és Diana Krallnak a társaságában (C’est si bon), sőt egy Modern Lovers/Sex Pistols/Sleaford Mods-átiratot is a PINS-lányokkal (People, Places, Parties). Ma a 73. születésnapján a Family Affair című 1971-es listavezető Sly & The Family Stone-sláger feldolgozását tette közzé.

A híres Sly Stone-szerzemény átiratában a hasonlóan funklegenda státuszú Parliament/Funkadelic-basszista Bootsy Collins penget Iggy éneke alá, a felvétel keveréséért pedig egy másik basszusmester, a sztárproducer Bill Laswell felelt (érdekesség, hogy az énekes mindkettejükkel dolgozott együtt a japán Yellow Magic Orchestra-billentyűs Ryuichi Sakamoto ‎1987-es Neo Geo szólólemezén is és az excentrikus gitárhős Buckethead 1994-es Giant Robot albumán is).

.
egy korábban már kalózlemezekről ismert háromperces demóverzió 1985-ből a Sex Pistols-gitáros Steve Jones közreműködésével:

az 1971-es sláger az eredeti szerző, Sly Stone előadásában:

.
Iggy Pop szereplése a Bill Laswell és Bootsy Collins közreműködésével készült 1987-es Ryuichi Sakamoto-album Risky című dalában. . .

. . .és Buckethead 1994-es nagylemezén a Post Office Buddy és Buckethead’s Toy Store című számokban:

.
Bootsy Collins és Bill Laswell (meg köztük a néhai Parliament/Funkadelic-billentyűs Bernie Worrell) a kilencvenes évek elején:

Tricky-dalok a Lonely Guest-albumról a mai A38-as koncert elé
okt. 19., 13:38
Courtney Barnett: Smile Real Nice – dal a Harriet, a kém című rajzfilmsorozathoz
okt. 18., 23:59
Jack White: Taking Me Back – új szólódal a Call Of Duty: Vanguard videojátékhoz
okt. 18., 18:02
The Horrors: Against The Blade – az új EP címadó száma
okt. 17., 12:53