A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop: Family Affair – Sly & The Family Stone-feldolgozás Bootsy Collins közreműködésével

2020. április 21., 16:54

Iggy Popot a tavalyi őszi Free albuma óta többször hallhattuk mások szerzeményeivel: énekelt Mose Allison-dzsesszdalt (If You’re Going To The City), egy Cage The Elephant-szám duettverzióját (Broken Boy), egy sztenderdet Jacques Dutronc fiának, Thomas Dutroncnak és Diana Krallnak a társaságában (C’est si bon), sőt egy Modern Lovers/Sex Pistols/Sleaford Mods-átiratot is a PINS-lányokkal (People, Places, Parties). Ma a 73. születésnapján a Family Affair című 1971-es listavezető Sly & The Family Stone-sláger feldolgozását tette közzé.

A híres Sly Stone-szerzemény átiratában a hasonlóan funklegenda státuszú Parliament/Funkadelic-basszista Bootsy Collins penget Iggy éneke alá, a felvétel keveréséért pedig egy másik basszusmester, a sztárproducer Bill Laswell felelt (érdekesség, hogy az énekes mindkettejükkel dolgozott együtt a japán Yellow Magic Orchestra-billentyűs Ryuichi Sakamoto ‎1987-es Neo Geo szólólemezén is és az excentrikus gitárhős Buckethead 1994-es Giant Robot albumán is).

.
egy korábban már kalózlemezekről ismert háromperces demóverzió 1985-ből a Sex Pistols-gitáros Steve Jones közreműködésével:

az 1971-es sláger az eredeti szerző, Sly Stone előadásában:

.
Iggy Pop szereplése a Bill Laswell és Bootsy Collins közreműködésével készült 1987-es Ryuichi Sakamoto-album Risky című dalában. . .

. . .és Buckethead 1994-es nagylemezén a Post Office Buddy és Buckethead’s Toy Store című számokban:

.
Bootsy Collins és Bill Laswell (meg köztük a néhai Parliament/Funkadelic-billentyűs Bernie Worrell) a kilencvenes évek elején:

David Byrne: The Fat Man’s Comin’ – karácsonyi dal a kövér Télapóról
dec. 2., 17:30
Gaz Coombes – klipdalok a Supergrass-frontember új Turn The Car Around szólóalbumáról
nov. 30., 10:51
Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08