A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Iggy Pop végre elárulta, miért nem hord soha pólót

2016. október 9., 9:10

A 69 éves énekesnek és felsőtest tulajdonosnak a Red Bull Music Academy közönsége szegezte neki az emberiséget legkevesebb fél évszázada foglalkoztató, kardinális kérdést: miért nem visel soha pólót? Itt a válasz, melyre mindannyian vártunk.

Iggy-Pop-cabeza-de-cartel-del-Faan-Fest-2015

Iggy Pop karrierje során tökéletesen kifordította a félmeztelenkedés fogalmát. Ma már csak annak van hírértéke, ha az érrendszerét testén kívül hordó énekes valamilyen alkalom kapcsán mégis visel inget, pólót vagy bárminemű, a halandókra jellemző felsőruházatot.

Az, hogy miért is van ez így, mindnyájunkat foglalkoztató kérdés, melyet a montreali Red Bull Music Academy szemináriumának egyik résztvevője nem is volt rest feltenni az énekesnek. Iggy-től a következő érkezett.

„Amikor otthagytam a gimnáziumot, hogy összerántsam a zenekart, megőriztem a könyvtári belépőm. Soha nem tudtam feladni a diáklelkemet, így rendszeresen lejártam a könyvtárba, hogy művészetről és vallásról olvassak, ezeket a könyveket böngészve pedig egyre másra a fáraók képeibe botlottam. És tudod mit nem hordtak soha a fáraók? Pólót. Olyan magától értetődőnek, természetesnek tűnt az egész. Én kényelmetlenül érzem magam, feszengek, ha pólót kell húznom. Nem nekem való.”

A teljes meztelen Iggy Pop-ról készült aktokat  ide kattintva lehet böngészni.

Címkék: