A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Így múlik el a világ dicsősége? Beyoncé és Drake is átnyargalt a house-ra

2022. június 21., 18:22

Megy a hőbörgés, legalábbis Drake rajongói körében, merthogy legújabb, Honestly, Nevermind címet viselő nagylemeze csak kis részben tartalmaz jól megszokott soul-rnb-t, a lemez nagyobbik fele inkább a house felé húz. Akárcsak Beyoncé új dala, a július 29-én megjelenő Renaissance című nagylemezét felvezető Break My Soul.

Hogy mi ennek az oka, azt nem tudjuk, mindenesetre meglepő fordulat az amerikai luxus soul-rnb két menő arcától, a királytól (Drake) és a királynőtől (Beyoncé) – bár Drake kanadai. Ráadásul mindketten idén döntöttek úgy, és a hetedik nagylemez kapcsán, hogy valamit tekernek az eddig jól bevált soul-rnb recepten, és bár nem száműzik egyiket sem a zenéjükből, de mégsem az lesz a fő csapásirány, hanem a house. Persze gyorsan tegyük hozzá, Beyoncétől még csak egy darab szám jött ki, a nagylemez (Renaissance) majd csak július évégén érkezik. De az előzetesen megjelent Break My Soul elég egyértelműen jelzi, hogy mi várható, pláne, hogy a dal egy klasszikus house diszkót juttat az eszünkbe 1993-ból, Robin S Show Me Love-ját.

És akkor most térjünk át Drake-re, aki egyszer csak bejelentette Instagramon, hogy lett egy új nagylemeze, amit még aznap éjfélkor tesz elérhetővé a szokásos platformokon. A 14 számos Honestly, Nevermind-on aztán rendesen kibuktak a rajongók. Pedig semmi különös nem történt, Drake maradt, aki volt, csak az alapokat cserélte le a számok nagy részében, és megemelte a BPM-számot. Lötyögés helyett ezekre a dalokra rendesen lehet táncolni. És azért is igazságtalanok a rapperrel a rajongói, mert Drake azért nem fordított hátat önmagának, és zenei forradalmat sem robbantott – akárcsak Beyoncé. Egyszerűen csak kísérleteztek a maguk módján, és kipróbáltak valami mást, kipróbálták magukat a diszkós, soulos, rnb-s house-ban, és úgy tűnik – a hardcore rajongókat leszámítva –, működik a dolog. Nem azt mondjuk, hogy mostantól Drake-esek leszünk, de azt mindig bírjuk, ha valaki – pláne a sokat nem kockáztató, pőre poparcok – nem szarnak be egy kis kalandozástól. Ráadásul nyárra pont jó lesz a vízpartra mind a két lemez.

És ha a teljes Drake nagylemezre kíváncsi lennél:

Szerző:
Címkék: ,
Varga Zsuzsa megénekelte a partykillerséget
jún. 13., 12:31