A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Így néz ki most a ház, ahol Kurt Cobain öngyilkos lett

2016. augusztus 9., 20:57

A Nirvana-frontember halálának díszletéül szolgáló, a családtól azóta elkerült, Seattle-i házról lényegében két évtizede nem készült felvétel. Egy cseles rajongónak azonban végre sikerült kijátszania a tulajdonosok birtokvédelmi rendszerét és elkészítenie a hosszú ideje első, friss képkockát a Cobain-rezidenciáról.

2016_KurtCobainHome2016_Reddit.260716

171 Lake Washington Boulevard East, Seattle – a cím minden Nirvana rajongó számára ismerős. Ez az a ház, ahol 1994 április 8-án Kurt Cobaint holtan találták. A legvégső otthona – és öngyilkosságának helyszíne önmagában is figyelemre méltó építmény, ennek ellenére, közel két évtizede, hogy Cobain bárminemű hozzátartozója néhány óránál több időtt töltött volna el itt.

Az öngyilkosságot követően felesége, Courtney Love elbontatta a tragédia helyszínéül szolgáló üvegházat, mely a fentebb látható képen még teljes pompájában látszik egy, a tetthelyet szemléző rendőrrel. 1997-ben, az ingatlant eladták a korábbi vételár közel kétszereséért, megközelítőleg 2,9 millió dollárért.

A rajongók érdekődése korántsem lankadt az 1902-ben épült ház iránt. A zarándok utat megtevőket viszont rendszerint csalódás éri, mivel a telket körülvevő, termetes kerítés lehetetlenné teszi, hogy bárki akár egy pillantást is vessen a házra, így a legtöbben kénytelenek beérni a közeli Viretta Parkban található Nirvana dalszövegekkel telefirkált padon való üldögéléssel, ami afféle de-facto zarándok helyként gyakorta ad otthont egy-egy, a halott frontember emlékére gyújtott magányos gyertyának.

Egy leleményes rajongó nemrég úgy döntött, becsúsztatja fényképezőgépét a kerítés alatt, elkészítve az évek óta első, a nagyközönség számára is elérhető képet a házról.

2016_kurtcobainhouse2016_Reddit_260716