A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Többek között a Fontaines D.C., Philip Selway és John Grant dolgozták fel a nyáron megjelenő tribute albumra Nick Drake dalait

2023. március 1., 22:02

A The Endless Coloured Ways: The Songs of Nick Drake című nagylemez július 7-én jelenik meg, és a Chrysalis adja ki. Egy előzetes dal már megosztásra került, a Cello Songot játssza el a Fontaines D.C. elég remekül.

Nick Drake egy külön bejáratú, saját törvények alapján működő kis univerzum a popkultúrán és a rockzenén belül, és a kultuszt természetesen erősíti, hogy csonka az életműve, ami korai halála után ránk maradt. Három nagylemez, és az örökkön örökké, mások kapcsán ugyanígy felmerülő kérdés, hogy mi lett volna, ha nem hal meg fiatalon, és még köztünk élne meg zenélne. Ugyanakkor a korai halálában van még egy csavar, ami akár „összeesküvéselméletes” is lehet, és ami szintén érdekessé teszi. Létezik az ún. 27-esek klubja, amibe a 27 évesen elhunyt hatalmas zenei tehetségek tartoznak, ám Nick Drake, mint ahogy a korából is kicsit talán kilógott, így ebből a klubból is, ugyanis ő még csak 26 volt, amikor túladagolta magát.

Nick Drake 1968 és 1974 között volt aktív, 1970-ben, 1971-ben és 1972-ben adott ki nagylemezt, melyek mai füllel hallgatva is ugyanolyan frissek és hatásosak, mint a maguk idejében. Drake hatással volt Robert Smith (The Cure), Peter Buck (R.E.M.), Kate Bush, Paul Weller vagy Beck munkásságára is.

Július 7-én tribute lemez jelenik meg Nick Drake dalaiból The Endless Coloured Ways: The Songs of Nick Drake címmel, a britéeneks-dalszerző dalait pedig olyanok adják elő többek között, mint a Bombay Bicycle Club, a Let’s Eat Grandma, Ben Harper, Liz Phair, John Grant, Philip Selway, Craig Armstrong, Emeli Sandé, David Gray vagy John Parrish, illetve a Fontaines D.C., akik a Cello Song című dalt gondolták újra, és elég jól újragondolták.

PJ Harvey karácsonyi ajándéka a rajongóknak egy új koncertfilm
dec. 10., 15:15