A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ilyen az aktív nyugdíjaskor – Új lemezt jelentett be Neil Young és a Crazy Horse

2022. október 1., 11:58

Igazán nem lehet azt mondani, hogy a 76 éves Neil Young csendes nyugalomban tölti a nyugdíjas éveit. Az újrakiadások mellett mind szólóban, mind pedig zenekara, a Crazy Horse élén sorban gyártja a nagylemezeket, melyek ráadásul jobbnál jobbak. Maradva most a zenekaros albumoknál, a 2019-es Colorado és a 2021-es Barn után most itt a World Record, ami majd novemberben jelenik meg.

A november 18-án megjelenő World Record a 42. Neil Young lemez lesz, de ebben minden lemez benne van, amihez a kanadai-amerikai énekes-dalszerzőnek csak köze volt. Ha csak a Crazy Horse albumokat nézem, akkor ez a zenekar 15. nagylemeze. A World Recordon 11 új dal található, melyek közül egyet, a lemezt nyitó, rendkívül hangulatos és szerethető Love Earth címűt nemcsak megosztották, de videóklip is készült hozzá.

A lemez producere nem más volt, mint a legnagyobb stúdiómágusok legnagyobbika, Rick Rubin, akinek malibui Shangri-La stúdiójában vették fel a lemezt. A kiadott sajtóközlemény szerint az új nagylemez a Föld jelenlegi állapotáról és bizonytalan jövőjéről, valamint Neil Young autókhoz való viszonyáról szól majd.