A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ilyen még nem volt – DJ Shadow és Cut Chemist a Dürerben

2015. január 29., 22:52

Két amerikai szupersztár-dj fogott össze, hogy a Universal Zulu Nation alapítója, a ’80-as években több műfaji határokat feszegető elektronikus zene megalkotója, a hiphop-kultúra egy kulcsfigurája, az elektro-funk egyik ősatyja, Afrika Bambaataa előtt tisztelegjen.

A Renegades of Rhythm névre keresztelt turné során a legendás zenék csakis eredeti vinylekről szólalnak majd meg.

Nem aprózzák el a dolgot, hiszen Afrika Bambaataa történelminek számító gyűjteménye több mint 40.000 példányból áll, amelyet jelenleg a Cornell Egyetem elképesztő, hiphop-részlegében archiválnak.

– Ilyet még senki sem csinált korábban. Ezek az Ő lemezei, és áldását is adta rá, hogy ezeket használjuk. Ez nem az ’XY’ lemezének egyik példánya, ez A példány, ami elindított mindent. A gyűjteményében nemcsak soul és rap található, hanem ugyanúgy van soca, calypso, dub, sőt, salsa is. Egyértelmű, hogy ezek a zenék fontosak voltak a számára, és ez tükröződik a saját szerzeményein is – meséli a rendkívül lelkes DJ Shadow.

A rendkívüli turné ötlete a Universal Zulu Nation egyik tagjától, Johan Kugelbergtől származik:
– A hiphop végső soron egy generációkon átívelő kommunikációs eszköz, ami folyamatosan növekszik. Biztos vagyok benne, hogy ez a turné a hiphop-rajongók több generációját hozza majd össze.

2015. február 8. 19.30

Helyszín: Dürer Kert (XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Fellépők: Cadik, Slanki, DJ Shadow és Cut Chemist, DJ Venom
Jegyár: 
early bird: 4.900 Ft (első 200 belépő)
, normál elővét: 5.500 Ft
, a koncert napján: 5.900 Ft

Facebook-esemény