A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ilyen volt egy Police klubkoncert a hetvenes években, az első sorból

2016. szeptember 20., 19:08

Egészen csodálatos felvétel vált közkinccsé, melyen a Sting vezette Police a megalakulását követő évben a legendás bostoni Rathskeller punkkápolna színpadán bizonyít. Az 1978-as kalózvideót nézve nem marad kétely azzal kapcsolatban, miért is robbanhatott be annak idején a londoni együttes.

rathskeller1

Az internet akadnak érdemes és akadnak egész egyszerűen hihetetlen találatok. Utóbbiak közé tartozik a Vanyaland szerkesztői által felkutatott archív Police koncertfelvétel, melyen Sting és zenekara a punk stílszerűen sötét és kopott fellegvárában, a bostoni Rat-ben avagy Rathskeller-ben lép színpadra.

A magával ragadó felvétel a zenekar első megmutatkozását követően alig egyetlen évvel, a Police 1978-as amerikai turnéjának a klubban zajló négyestés szériájába enged betekintést.

A Rathskeller-ben egyébként valóban mindenki megfordult, aki csak a korban számított a Sonic Youth-tól kezdve, a Mission of Burman, Thin Lizzy és a Talking Heads-en át egészen a Ramonesig. Akárhogy is, nem mindennapi érzésbelegondolni, hogy napjaink egyik legünnepeltebb zenésze egykor egy maréknyi lelkes punknak játszott egy amerikai kultkocsma színpadán.

https://vimeo.com/150493311