A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Imádni való érdekes férfiak

Kessel Krisztina
2016. szeptember 8., 21:36

A tíz legjobb lemez, a húsz legcukibb kismacska, a 100 legjobb film, satöbbi: a net tele van szórva listákkal. Ezeket mindenki szereti, mert bizonyosságot sugallnak, és további bizonytalanságot keltenek. Kessel Krisztina, aki először befejezve a vakációt, péntek este elsőként tér vissza az EgoKurzusban élőműsorral az Open Air Rádióba. A vendége éppen hölgy lesz,  a csodálatos PollyFlow, de bemelegítésként most még azokra a férfiakra koncentrál, akik nem baltával kiszabott arcot viselnek. Íme, egy őszre, és talán tovább is érvényes személyes rajongó toplistája.

David Bowie

Ki ez? Aki ezt nem tudja, azon nem lehet segíteni. Pop-Isten.

Miért kell imádni? Ha van olyan, hogy legszebb fej a világon, akkor David Bowie-é volt az. Gondolkodás nélkül elmennék egy fejcsere műtétért Jakutszkig repülővel, pedig rettegek a repülőn,  és semmi dolgom Jakutszkban. Aki nem nézte még meg a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars koncertfilmjét, az nem tud semmit arról, hogy a lehető legjobb  esetben milyen lesz a világ vége.


Alan Cumming

Ki ez? Skót származású színész, a Kabaré alakításáról ismert, illetve ő játssza Eli Goldot a The Good Wife-ban, de volt egyszemélyes Macbeth alakítása is. Emellett kiáll a melegjogokért, a  bántalmazás ellen és kismillió egyéb társadalmi ügyet támogat. Érdemes Instagramon követni, mert felettébb vicces dolgokat posztol.

Miért kell imádni? Létezik jobb név annál, hogy Cumming? Nem. És ezt a színész is tudja, mert piacra dobott egy parfümöt, melyet így hívnak. A biszexuális férfiakban sokszor van egy alapvető cukiság, de Cumming olyan, mintha még beleoltottak volna egy hathetes tegergőző kismacskát is: valójában skót tájszólása, és olyan hangja van, ami a Hupikék Törpikékből  a Törpapa szinkronjára emlékeztet, közben pedig úgy viselkedik, mint említett kismacskák. A Kabaréban lehet rákattanni.


Prince

Ki ez? A nyolcvanas évek nagy sztárja, akinek jobban ment mind a zene és a szexsiég, mint Michael Jacksonnak, mégis egy kicsit kevésbé volt ismert Európában, mert mire ide elért az MTV, már pont kezdett megkattanni és furábbnál furább lemezeket készíteni.  A végét tudjuk.

Miért kell imádni?  Mert szebben jár magassarkúban, mint én, pedig én is húsz éve gyakorlok. 11 évesen kaptam az első Prince kazettámat és csak a Sziget koncertjén jöttem rá, hogy valójában afroamerikai: mert bentlakásos fodrásza volt, azért.  Kell ennél több?


Karl Lagerfeld

Ki ez? Kaiser Karl. Azaz a császár, aki kizárólag Chanel-ban jár. Hamburgi származású divattervező: Chanel, Fendi, Lagerfeld.

 Miért kell imádni? A fegyelmezettség szexi: Lagerfeld leadta a testsúlyának a felét, hogy jól mutasson a saját öltönyeiben, továbbá egyetlen kép nincs róla, amin mondjuk rövidgatyában lazul a tengerparton, pedig megtehetné. Valójában bármit megtehetne, amit akar, mégis minden reggel korán felkel és elmegy dolgozni. A német munkamorál mellett viszont a vérgonosz beszólásokban is jeleskedik, és mindig igaza is van. Interjúban soha egy unalmas, szellemtelen mondatot nem hallani tőle, és minél öregebb, annál jobban áll neki a púderezett Mozart frizura, a napszemüveg és a Chanelben kidekorált fehér macskája, Choupette.


Freddie Mercury

Ki ez? A Queen énekese, a világ legpeckesebb, alaposabb megfigyeléssel valójában őzikeszemű színpadi embere.

Miért kell imádni? 1991-ben, amikor Freddie Mercury sokkoló módon 45 évesen AIDS-ben meghalt, az iskolai ötödik osztály három részre szakadt: voltak a queenesek, a roxette-esek és a használhatatlanok. Facebookos információim alapján a legutóbbiak azok, akik ma Coelho idézetekkel árasztják el a site-ot, a Roxette-es tábor továbbra is a valami furát erősíti , a queenesekkel viszont ma is jóban vagyok. Mercury halála után pár hónappal rendeztek egy nagyszabású emlékkoncertet, és én voltam az egyetlen az osztályból, akinek megengedték, hogy éjjel kettőig nézze. (Utána szoftpornót adott a tévé) Ezért is írogathatok most róla.


Tim Curry/ Frank-N-Furter

Ki ez? Brit színész, aki lehetne híres másról is, de ő játszotta Frank-N-Furtert a The Rocky Horror Picture Show-ban, úgyhogy kizárólag harisnyatartóban, fűzőben és vörös rúzzsal az igazi.

Miért kell imádni? Aki látta a Rocky Horror Picture Showt és azután nem kérdőjelezte meg a saját szexualitását, annak nincs is. Csupán az ”I see you shiver with ANTICI….PATION, but maybe the rain isnt really to blame, so i’ll remove the cause but not the symptom”-sor annyira epic, hogy nincs olyan helyzet, amiben véletlenszerűen ne jutna eszembe, hogy az aktuális beszélgetőpartnerem mit szólna, ha ezt mondanám neki.


Stromae

Ki ez? Belga művész.

Miért kell imádni? Nem szép dolog ilyet mondani, de Stromae olyan, mintha Scarlett Johanssont beszínezték volna kicsit sötétebbre, azaz pofátlanul szabályosan szép férfi létére. Az ember legszívesebben megcsipkedné az arcát és venne neki egy halom sütit, hogy boldog legyen.


Brett Anderson

Ki ez? A Suede énekese, Britpopper, aki nem tűnik másnak, aki.

Miért kell imádni? A keratinos hajkezelések feltalálása előtt nem lehetett bárkinek olyan haja, mintha egy agyonutómunkázott samponreklámban szerepelne 24/7. Ilyen volt Brett Andersonnak, úgyhogy fiúként és lányként is lehetett érte rajongani. Voltaképpen hasonlított David Bowiera, csak Bowie egy albatrosz, Anderson pedig egy zöldike.


Quentin Crisp

Ki ez? Az írók Andy Warholja, csak nagyságrendekkel szellemesebb és őrültebb. Leginkább megmondóemberként ismert, akit bármikor lehet idézni.

Miért kell imádni? Eldönthetetlen, hogy meleg, vagy  valójában transzvesztita, mindenesetre lenyűgöző jelenség. Egyszerre kedves és goteszk, az embert kerülgeti a hányinger, ha hallgatja, de közben meg nem lehet belőle eleget kapni. Különösen azért is becsülendő, mert idős korában is bevállalta a sminket és a lila hajfestéket, és magasról tett rá, hogy úgy néz ki, mint egy mumifikálódott öregasszony Alexander McQueen fantáziájában. Nem az, akivel az ember el tudja képzelni, hogy fizikai kapcsolatot létesítsen, de képzeletbeli barátnak, vagy éppenséggel ellenségnek ideális.

Szerző: Kessel Krisztina