A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Íme a film, amely megmentené a DJ-k becsületét

bo
2015. augusztus 10., 12:00

Egy laptop, némi szarka-mentalitás és egy nyári sláger – szeptemberben érkezik a magyar mozikba az ezredforduló utáni MTV nevelte generáció útkeresését egy DJ felemelkedésén keresztül bemutató Miénk a világ. A nagyon nyári film a vonagló női testek és Zac Efron felvonultatása mellett napjaink EDM köreinek szeretne tükröt állítani.

A 2010-es évek popszakmájának legnagyobb nyertesei minden kétséget kizárólag az alig két évtized alatt a késdobálók hátsó termeiből a planéta legnagyobb színpadaira szabadult DJ-k. A fogalmi zavarok tengerét generáló, az élőzene rajongóit a legváltozatosabb grimaszokba kergető szakma misztikumát idén szeptemberben stílszerűen az MTV reality dömpingjén edződött rendező, Max Joseph szállítja a mozikba. A Miénk a világ (We Are Your Friends) az utóbbi évek legforróbbjának ígért, hivatalos besorolása szerint romantikus-zenés amerikai eposz, mely a politikai korrektség jegyében korunk vezető EDM előadóinak műhely-és hálószobatitkaiból merít.

A filmben a 28 éves Zac Efron alakítja napjaink tinédzser lázadóját, Colint, aki a konformista, társadalmilag elfogadott és elvárt célok helyett a nagybetűs zenére alapozná a jövőjét, így annak rendje s módja szerint laptopjával házibulikban DJ-zik. Kötelező fordulatként az ifjú titánt egy tapasztalt DJ, James (Wes Bentley) karolja fel és vezeti be a szakma rejtelmeibe, megmutatva neki azokat a zenei alapokat, amelyekből össze tudja állítani saját, egyedi hangzású trackjét. Mivel nyári moziról beszélünk, Colin diadalmenetét természetesen megzavarja a fiatalok útkeresésének megannyi velejárója: a kaland, a szerelem, az ármány.

WAYF_16432

A Miénk a világ egyik legkomolyabb ígérete, hogy hiteles képet fest napjaink elektronikus zenei piacáról és annak szereplőiről. A színészek felkészítésében számos nemzetközileg elismert DJ segédkezett, köztük az augusztus 15-én, a Szigeten fellépő Alesso is, akinek a forgatáson készült, velős videójánál nem is lehetne jobban összefoglalni az idei nyár hivatalos ismeretterjesztő tinédzserfilmjét. A Miénk a világ szeptember 3-án kerül a magyar mozikba.

Szerző: bo
Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33