A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Íme a találmány, melyet minden zenész magáénak akar majd

2016. január 25., 17:57

Javában zajlik a világ hangszeriparának krémjét Kaliforniába vonzó NAMM Show, amelyen minden évben furcsábbnál furcsább víziók kerülnek reflektorfénybe. Az amerikai ZVex boszorkánykonyhája mindig is híres volt őrült szerkezeteiről azonban egy teamécses hajtotta effekt-költeménnyel idén sikerült még magasabbra emelni azt a bizonyos lécet.

zvex-010

Egészen szürreális szerkezetet, egy teamécses-meghajtású phaser-effektet mutatott be az amerikai ZVex a jelenleg is zajló NAMM Show attrakciójaként. A minnesotai cég alapítója, Zachary Vex szerint a Candela fantázianevű, egyelőre egyetlen prototípusban létező szerkezet inkább dísztárgy, mintsem zenészek gyakorlati eszköze. A XIX. századi alkimista laborból visszamaradt találmánynak is beillő, csuparéz szerkezetet egy mezei teamécses, illetve az általa termelt hő-és fény energiája öt órán keresztül képes működtetni. A phaser effekt intenzitása egy forgó tárcsa sebességétől függ, melyet egy apró-ám ipari erősségű mágnes segítségével lehet növelni illetve csökkenteni.

A prototípus legyártása hatezer dollárba került s bár tömeggyártás esetén az ár kalkulációk szerint akár ezer dollár alá is mehetne, Vex nem tervezi beilleszteni cége kínálatába a komoly kísérletként és kedves viccként is hiba nélkül helytálló Candelat.