A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Íme a tökéletes karácsonyi ajándék hiphoppereknek: DJ Shadow puzzle!

2021. december 1., 12:09

25 éve jelent meg DJ Shadow zseniális bemutatkozó albuma, az Endtroducing…, ami 1996-ban jóformán újraírta a hiphop műfaját. A negyedszázados jubileum alkalmából az amerikai producer-zenész egy nem akármilyen ötlettel állt elő: egy puzzle, amit, ha kirakunk, akkor a lemez borítójának nyitóképe válik láthatóvá.

Azt nem állítjuk, hogy a 90-es évek közepén válságban lett volna a hiphop, de az tény, hogy addigra már elég kiszámíthatóvá vált. Így pont jókor jöttek a műfajt újragondoló hősök, akik közül a japán DJ Krush és az amerikai DJ Shadow gurítottak olyat, hogy az komoly vérfrissítésként hatott a hiphopra. Utóbbi 1996-os Endtroducing… című nagylemeze olyan elemi erővel bír, amitől a mai napig frissnek hat, pedig már 25 év is eltelt a megjelenése óta. A titkát megfejteni lehet, de felesleges, sokkal többre jut az ember, ha csak hallgatja, és hallgatja, és hallgatja… megunni úgysem fogja, annyira sokrétű, részletgazdag és izgalmas.

DJ Shadow a lemez minőségéhez mérhető érdekes ötlettel állt elő a 25 éves jubileum kapcsán: egy olyan puzzle-t tervezett, melynek kirakható képe maga az Endtroducing… lemezboltos borítófotója. A Puzzle-ból 1000 darab készült, amiből bárki rendelhet magának egyet – amíg a készlet tart. A játék a DJShadow.com oldalról rendelhető meg. Vajon kinek hányszor kell végighallgatnia az albumot, amíg végre kirakja az Endtroducing… borítóját?

Kezdjük a hetet pazar francia punkkal!
ápr. 22., 6:07