A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Íme a trükk, amellyel végre thereminné alakíthatjuk a konyhai rádiót

2016. március 29., 10:54

Tomoya Yamamoto és Yuri Suzuki eredetileg egy londoni kiállításra készítették el a három háztartási rádióból álló szuper-theremint, melyhez végre használati utasítást is kapott a világ.

radio1

Egy antennával és három, egymáshoz közel elhelyezett rádió finomhangolásával elérhető a háztáji theremin – derül ki az Electronic Beats által felfedezett kiállítási anyagból. A két japán művész, Tomoya Yamamoto és Yuri Suzuki eredendőleg egy, a londoni KK Outlet-ben zajló kiállításához készítette el a három rádióból álló, funkcionális installációt. A képlet szerint a theremin hatás eléréséhez három AM, tehát hagyományos, detektoros rádióra van szükségünk, melyek közül kettőt 1145 kHz-re, egyet pedig 1600 kHz-re kell hangolnunk és úgy elhelyeznünk, hogy előbbiek közrefogják az utóbbit.

A középső rádió antennája ezt követően érzékeli, a másik kettő egység pedig erősíti a jeleket. A művészek leírása szerint az oktáv az antenna kalibrálásakor ideális esetben 20 centiméteren belül esik. Az eredmény mindenesetre meggyőző.

Címkék: ,