A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Íme, az ember, aki tényleg gyűlöli a Limp Bizkitet

2015. október 1., 17:47

Tim Commerford, a Rage Against The Machine basszusgitárosa mindenkitől elnézést kér, amiért zenekara akaratlanul is szerepet játszott a rap-rockban utazó, megosztó kollektíva, a Limp Bizkit megalakulásában.

tim-commerford1

Betelt a pohár a Rage Against The Machine Tim Commerfordjánál. Miután a Limp Bizkit éléről ismerős Fred Dust többször kiemelte, milyen komoly hatást jelentett a rap-rock formáció összerántásában Commerford együttesének zenéje, a basszusgitáros jobbára hivatalos úton kért elnézést a világ zenehallgatóitól a Dust zenekarának létezéséért. Commerford a Rolling Stonenak adott interjújában úgy fogalmazott, „bocsánatot kérek a Limp Bizkit miatt, borzasztóan érzem magam, amiért zenénk hatására valaki ilyen szarba kezdett.”

Fred Dust egyébként régóta hangoztatja, mekkora hatással volt őrá és zenekarára Rage Against The Machine, melynek Killing In The Name című slágerének feldolgozása az együttes élő műsorának szerves részét képezi. Dust egy 2014-es fellépésen egyenest úgy méltatta kedvenc zenekarát, mint a bandát, „akik ezt az egész rap-rock cuccot elindították.”

Commerford azonban nem volt mindig ennyire szofisztikált, ha a Limp Bizkittel kapcsolatos ellenérzéseiről volt szó. Elég csak felidézni a 15 évvel ezelőtti MTV díjátadó képsorait, ahol – miután a Rage Against The Machinet leküldték a színpadról, hogy serleget adhassanak a Limp Bizkitnek – a basszusgitáros megkísérelte Dustra és zenekarára dönteni a show díszleteit. Bár az attrakció végül nem sikerült, Commerfordot őrizetbe vették az éjszakát pedig egy rendőrörsön töltötte. A Rolling Stonenak adott interjúból kiderül, tettét a mai napig nem bánta meg, sőt. „Ha újra megtehetném, biztosan addig himbálódznék az állványzaton, amíg össze nem döntöm az egészet.”