A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Indiana: No Romeo – egy angol énekesnő első albuma és sok klipje

2015. január 26., 16:42

Az első albumuk előtt álló énekesnőket bemutató sorozatunkban az amerikai Ryn Weaver és RÉN, a svéd Dotter és Seinabo Sey, a holland Bea és a francia Cléa Vincent mellett mostanában a brit állampolgárok lettek többségben: a londoni Jetta és Sasha Siem után itt a Solo Dancing című klipslágerével elhíresült nottinghami Indiana is, akinek már meg is hallgatható első nagylemeze.

Indiana, azaz Lauren Henson 27 éves kétgyerekes anyaként nem az a szokásos „kezdő énekesnő” típus. Zenei karrierje sem volt szokványos: 2010-ben került hozzá megőrzésre egy zongora Londonban élő nővérétől, elkezdett magától gyakorolgatni rajta, és rájött, hogy van hozzá tehetsége. 2011 őszén feltöltött YouTube-csatornájára egy szólózongorás feldolgozást egyik kedvenc számából, a Hot Chiptag Joe Goddard által sikerre vitt Gabrielből, mire kapott egy dicsérő üzenetet a dal eredeti szerzőjétől, John Becktől (akinek többek között Tasmin Archer, Corinne Bailey Rae, Paloma Faith, Lianne La Havas és Eliza Doolittle sikereiben is benne volt már a keze).

indiana-keys

A dalszerző-producer elhívta magához a kezdő billentyűs-énekesnőt, és együtt megírták a Blind As I Am című számot, Indiana 2012 őszén megjelent első kislemez- és klipdalát, amit aztán néhány havonta újabbak és újabbak követtek egyre inkább az elektropop fel tendálva, mígnem a 2014 elején a hipnotikus Solo Dancing nagyot robbantva a brit Top 20-ba is bejutott – és ebben nem kis része volt a Rob & Rob rendeződuóval forgatott briliáns videónak, mely alapvetően az angol nyelv maszturbációra utaló idiómáinak (pöckölni a babot, polírozni a családi ékszereket stb.) konkrét, szó szerinti megfilmesítésére épült. Ekkorra már ideje lett volna az album megjelenésének is, ám az egyre csak csúszott (az újságíróknak kiküldött példányok nyomán idő előtti lemezkritikákat is lehetett olvasni már ősz elején), míg végül 2015. február 2. lett a végleges dátum – de a Guardian ma délutáni premierjének köszönhetően itt már most megjelenés előtt hallhatjuk a teljes anyagot.

a Solo Dancing című legnagyobb sláger a legjobb klippel – és alatta a dal Joe Goddard-féle remixe:


.
a John Beck által írt Gabriel című Joe Goddard-sláger 2011-es feldolgozása, amivel Lauren zenei karrierje elindult…

… és a már John Beckkel közösen írt Blind As I Am című első Indiana-kislemezdal 2012 őszéről:

a 2013 tavaszáról való Smoking Gun és Animal című számok, melyek nem kerültek fel az album fentebb meghallgatható sztenderd kiadására, de az iTunes oldalán előérhető 19 számos deluxe verzión már rajta lesznek:

a Bound klipje szintén 2013 tavaszáról:

a Mess Around 2013 őszéről:

a Heart On Fire 2014 nyaráról:

az Only The Lonely 2014 legvégéről:

http://indianathegirl.com

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39