A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ismét a hazai mozikba érkezik a Metallica: néhány hét múlva élőben nézhetjük végig texasi koncertjüket

2023. június 4., 20:27

Illetve majdnem élőben: az eltérő időzónák miatt a világ bizonyos részein (így Európában is) csak a koncert másnapján kerül moziba a koncertfilm. De lássuk, miről is van szó pontosan!

A Metallica egyedülálló, M72 címet viselő turnéjának egyik állomása Texas lesz, ahol augusztus 18-án és 20-án lépnek majd fel. A turné érdekessége, hogy minden városban kétszer is játszanak: ezeknek a „No Repeat Weekend”-eknek („Ismétlésmentes hétvégék”) a lényege pedig az, hogy mindkét estén teljesen különböző setlistet játszanak, azaz egyetlen dalnyi átfedés sincs a két koncert között. Összesen 30 dalt játszanak majd egy este, amelyeket az 1983-as Kill ’Em Alltól kezdve az áprilisi 72 Seasonsig bezárólag, teljes 40 éves karrierjük megjelenéseiből válogattak össze. Emellett pedig egy technikai újítással is készültek: a legnagyobb rajongóknak fenntartott, kiemelt állóhely, azaz a „Snake Pit” köré építették a színpadot. Ide is jó néhány kamerát elhelyeznek majd az augusztusi estéken, hogy igazán a buli középpontjában érezhessük magunkat.

A legendás zenekar olyasmire készül, amit eddig még soha nem csináltak: élőben fogják közvetíteni koncertjüket, így a rajongók a világ számos pontján, mozikban élhetik át a Metallica-élményt.

Az Egyesült Államokban, és a hozzájuk közeli időzónákban található térségekben live streammel jut el a texasi AT&T Stadionból a mozikba a koncert; Európában, Latin-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten pedig csúsztatva, augusztus 19-én és 21-én lesznek majd a vetítések.

A vetítések helyszíneiről és időpontjairól itt találsz bővebb információt: metallica.film

Fotó: TIM SACCENTI

Két Parkos fellépése után LP 2024. március 7-én a Budapest Arénában ad koncertet!
szept. 28., 15:39
Giant Rooks – monumentális indie-rock himnuszok a Dürer Kertben
szept. 27., 10:14
Talponálló | 2023.09.25. (Podcast)
szept. 26., 12:46