A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Isten irgalmazzon, itt az első okosfejhallgató

2016. augusztus 1., 18:07

Az Amazon saját fejlesztésű audio eszköze egy huszárvágással szünteti meg a zenébe burkolózás magzati biztonságát: a fejhallgató érzékeli, az utcai hanghatásokat és ha tulajdonosát nevén szólítják, a jólneveltség jegyében azonnal megszakítja a lejátszást. A komisz szerkezet célja, hogy biztonságosabbá tegye a közlekedést, valamint megszüntesse a süket fülek jelenségét.

headphones

Még idén piacra kerülhet az Amazon sajátmárkás fejhallgatója, mely a befelé fordulás elősegítése helyett a külvilág ingereit részesíti előnyben – számolt be róla az NME. A cég saját fejlesztésű eszköze lehet az első, hivatalos okosfejhallgató, mely a felhasználó saját akaratát felülírva idomul a legkülönfélébb helyzetekhez.

Az eszközbe integrált érzékelőknek köszönhetően a fejhallgató felismeri a városi utca zörejeit, mi több tulajdonosának nevét vagy az általa megadott jelszót, melynek hallatán azonnal megszakítja a lejátszást. A technológia célja, hogy biztonságosabbá tegye a fejhallgatóval való közlekedést és elejét veszi a külső fél számára igen terhes szólongatásnak is. Az Amazon stábja, azonban felhívja a figyelmet, hogy hiába a technológia, önmagában még nem teszi majd kevésbé rossz ötletté a fejhallgatóban való biciklizést, mely továbbra is inkább életveszélyes, mint menő.

Címkék: