A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Isztambulból Szigetre

2014. október 20., 9:01

Senki Szigete, Török Feri új filmje. A Moszkva tér rendezőjének új filmje. A Szezon alkotójának vadiúj filmje. Közben volt azért Isztambul, meg sok egyéb alkotás, de az igazi generációs életérzés most fog újra a vásznakon villogni. Az aznapi időjárás amúgy borús lesz, a filmszínházak termeiben viszont sütni fog a nap. Beragyog majd minket Jakab Juli aranyszőke és Bánfalvi Eszter kifürkészhetetlen mosolya. El fog minket kápráztatni Keresztes Tamás színészóriásokat megidéző átszellemültsége és Mohai Tamás összpontosító lazasága.

http://www.youtube.com/watch?v=g-jHbCODTbg

Tudom miről beszélek. Ott voltam egy egész éjszakás forgatáson. Bizton állíthatom, hogy egy nagy hatású magyar film született; már ott alszik a filmdobozban, várja bemutatását, hogy néhány év múlva kultuszfilmmé lépjen elő. Senki Szigete.

Egy éjszakai forgatáson fontos szerepet játszik a kávéautomata. Megállás nélkül írok, jegyzetelek az eseményekről, viccből azt is, ki, és hányszor járul a gép elé. Margitai Ági 1x. A jelmezekért felelős Szlávik Juli 2x. Stohl András 1x, Andy Vajna 1x, Bagdi Gréti 2x, Fekete Xénia 3x, Törőcsik Ambrus 4x, Annamari Ligosztájeva 2x, Shell Judit 1x, Szecsanov Martin operatőr pedig egyszer sem. Ez nem is csoda, mert folyamatosan egy batár nagy kamera nyomja vállát, keretet képez a két kezéből, figyeli a fényeket, nincs ideje kávézni.

És ott van Török Feri, akiről Sándor Pali bá olyan szeretettel beszél, mintha egyetlen fia világraszóló hőstetteit mesélné.

Még egy nagyon fontos, zenei kötődésű infó. A filmbéli pap alakítója: Papp Szabi a Supernemből.

Október 16-án találkozunk a mozikban.

Még több infó a filmről: Facebook

Szerző:
Nyári Fesztiválkörkép 2024 by Zoli
máj. 28., 15:45