A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Itt a Lóci játszik új albuma: 80 nap alatt a Föld körül

2023. január 17., 9:48

Megjelent a Lóci játszik legújabb lemeze, amely a 80 nap alatt a Föld körül című darab dalait tartalmazza az előadás színészeinek közreműködésével. A Jules Verne kalandregényéből készült koncertszínházi előadást – melyben a Lóci játszik zenekar egyenragú szereplő a színészekkel – 2022 nyarán állította színpadra a Trip, a Vígszínház és a Kult2.

Az előadás 2023 február 11-én beköltözik a Pesti Színházba. Philias Fogg szerepében Karácsonyi Zoltánt, az inasa Passepartout szerepében Szántó Balázst, míg a mindenre elszánt detektív, Fix szerepében Hirtling Istvánt láthatják a nézők. A további 118 szerepet, a Színház-és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályának hét tagja kelti életre, Csorba Lóci pedig ezúttal nem csak frontemberként, hanem prózai szerepben is bemutatkozik: ő kelti életre a legendás regényírót Jules Vernét. Az előadás egyszerre koncert és színház, egy zenés forgatag, állandóan változó karakterekkel, helyszínekkel, elefántból hajóvá formálódó kellékekkel, fordulatokkal teli cselekménnyel, melynek csúcspontjai az élő zenekari kísérettel megszólaló dalok.

A 2022 őszén rögzített felvétel az ötödik Lóci játszik lemezként lát napvilágot, azonban rendhagyó módon ez az első, amin Csorba Lóci mellett az előadás színészei is énekelnek. A dalok zenéjét és a dalszövegeket Csorba Lóci írta, a zenekar azonban nem csak kísérője, hanem aktív résztvevője is a darabnak. „Azért ideális számomra a felkérés, mert most nem a saját gondolataimat, érzéseimet kell megfogalmazni, hanem egy meglévő történetet kell elmesélni zenében, dalban” – fogalmazott Lóci az alkotói munkálatokról.

Az album elérhető január 16-tól a streaming felületeken, február elején pedig klip is érkezik az egyik dalhoz. A darabot pedig a Pesti Színházban először február 11-én és 12-én láthatja a közönség.