A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

„Itt az idő változtatni” – Zola Blood koncert ma Budapesten, a Turbinában

2022. április 15., 2:01

A brit Zola Blood sokat dicsért debütáló albuma után a napokban jelentette meg új nagylemezét. A zenekar régóta flörtölt a táncparkettel, már legutóbbi EP-jük is azt jelezte, hogy a csapat engedett a csábításnak és egy lüktető, az előzőknél keményebb, elektronikus hangzást ütnek meg az új anyagon. A változásokról első kézből is értesülhetünk április 15-én, pénteken, vagyis ma a Turbinában.

A Zola Blood kelet-Londonban alakult, debütáló, Infinite Games című lemezüket 2017-ben jelentették meg. Az albumot nemcsak a kritikusok szerették, de a streaming felületeken mindeddig több, mint 50 millióan hallgatták meg. A srácok azóta csendesen dolgoztak a stúdióban, melynek eredményeként megszületett egy sokkal közvetlenebb és erőteljesebb hangzás.

Elsőként a 2020-ban megjelent négyszámos Two Hearts-on hozták az új hangzást: bevallásuk szerint az ausztrál RÜFÜS DU SOL trióval való európai és angliai koncertezés mély nyomot hagyott bennük és az eddigi atmoszférikus elektronikus hangzás mellett egyre jobban kezdte őket vonzani a táncparkett is.

Most pedig itt a zenekar második nagylemeze, a Black Blossom. A tizenkét számos LP az internet buktatóit vizsgálja – pontosabban a közösségi média természetét és annak polarizáló hatását. „A lemez főként az internetről szól és arról, hogyan cseszik ki mindannyiunkkal” – magyarázza Matt West, a zenekar énekese. – „A kommunikáció alapvetően átalakult az elmúlt évtizedben, és azt hiszem, kezdjük érezni ennek következményeit. A dalok többsége abból született, hogy elgondolkoztunk azon a törzsiségen és bántalmazáson, ami normalizálódott az interneten. Az elmúlt évek nagy pillanatait a közösségi média szemüvegén át figyelve felvetődik, hogy ezek a platformok inkább többet ártottak, mint használtak. A Black Blossom mögött az a gondolat áll, hogy az internet egyfajta utópisztikus álomnak indult, amely mindannyiunkat összehoz, de mára valami sokkal sötétebbé nőtte ki magát”.

A zenekar a megjelenést egy tizenkét állomásos európai turnéval ünnepli meg, aminek budapesti állomása április 15-én a Turbina lesz, illetve van, ma.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
Zola Blood (UK) – lemezbemutató koncert
Helyszín: Turbina
Időpont: 2021. február 15. 19:30
Jegylink: https://tixa.hu/zolablood2021_durerkert
Facebook: https://www.facebook.com/events/673411473410399/

December 1-től újra befagy a Budapest Park tánctere
nov. 25., 20:51
Farkasfalka veszi be az Instantot
nov. 25., 5:17