A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ivory

2015. április 15., 23:36

A régi barátságokon alapuló Ivory zenekar a klasszikus hard rock hangzást ötvözi modern dinamikus ütemekkel, feszes gitár riffekkel és időnként vontatott fülbemászó dallamokkal. Kizárólag saját szerzeményekkel foglalkoznak, így a budapesti csapat 2012 végén rögzítette első két számát (Fire In Your Eyes, Day After Day) nem sokkal megalakulásukat követően a Kazoo Hangstúdióban.

Majd fél évre rá a zenekar No Need (For You) című számának akusztikus verziója is megjelent. A különböző stílusú korábbi zenekarokból érkező tagok jelenlegi formációja 2014-ben fixálódott, amikor Nemeskéri Ádám basszusgitáros kiegészítette a már egy ideje együtt zenélő triót: Herrer Pali (ének, gitár), Szekér Balázs (gitár) és Szabó Misu (dobok). A számírások során egyre egyértelműbben két különböző, de valahol mégis összeillő hangzásvilág alakult ki a zenéjükben. Egy ütősebb, igazán pörgős gitár-orientált és egy vontatott, érzelmes, de kellemesen elszállós vonal. Mindkettőben nagy hangsúlyt fektetnek a hangzatos, tiszta és gyakran karcos énektémákra, a háttérben pedig mindig jelen van a nélkülözhetetlen mély dörmögős alap. Ennek eredményeképpen év végén az így már teljes csapat ismét rögzített egy két számos demót Waves / Left Behind címmel korábbi basszusgitárosuk, Kosztyu Jani házi stúdiójában.

A keverés Simon István (No Silence Studio) munkája és ahogy a korábbiak is, a két dal akár ingyenesen is letölthető a zenekar Bandcamp oldaláról. A két dal sok helyről kapott pozitív visszajelzéseket a srácok legnagyobb örömére. A még frissnek nevezhető Ivory célja, hogy minél több zenekedvelőhöz eljuttassa zenéjét folyamatos koncertertezésen keresztül. Élőben április 9-én debütál a Ten Years Before rendezvénysorozat szervezésében.

Dalok
Facebook-oldal

Zenekarok, figyelem!

Az Open Air Rádió várja a tehetséges zenekarok jelentkezését. Ha zenekarotok van és nem kerültetek be a Dal-ba, nálunk nagy eséllyel rádiójátszásotok lehet. Küldjétek el legjobb számaitokat címünkre és csapatunk megvitatja, hogy rotációban játszik-e benneteket, vagy javasolja a Dal jövő évi előválogatóját.

E-mail: kontakt@openairradio.hu


Ten years before

Hallatlan “játszó-tér” feltörekvő zenekarokkal a popkultúráért. Upperground pillanatok sok szeretettel, havi két alkalommal csütörtökönként Budapestről!

Eltökélt célunk, hogy megmutassuk Nektek azokat a zenekarokat, akik még nem kerültek be a köztudatba, pedig ott van a helyük!

A Ten years before Facebook-oldala

Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57