A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

IZOMFOCI BAJNOKSÁG – LANTOS ZSOLT

2017. február 26., 4:47

Váratlanul sokat esett az eső 1966 novemberében. Egészen addig Hollandiában minden rendben működött. Az emberek gyalog jártak a Gouda üzembe, kerékpárral siklottak a Rijks múzeum kapujához és fegyelmezetten szurkoltak a narancssárgáknak. Szokás szerint az Ajax lett a bajnok, a tulipánok pontosan 31 centire nőttek ki a földből és a lakosság is a maga kiegyensúlyozott monotonitásával tengette romlott, tudatlan kapitalista életét. És akkor jöttek a Csehszlovákok. Igen, ott a tengerszint alatti Hollandiában is. A hónap hatodik napján megtartott barátságos mérkőzésen kiállították a hollandok Törőcsik Andrását. Egy illetlen túlkapásért Johann Cruijffnak pirosat mutatott az NDK-s, KGST-s bíró, Rudi Glöckner.

fotó: A Rijks múzeum emléket állít Cruijff igazságtalan kiállításának

A játékos személyében az első holland válogatott focista kényszerült idő előtt elhagyni a futballpályát. Mintegy 1.400 kilométer távolságra ekkor alakult a Csörsz utca nagyszerű csapata, mely játékosai tiszti eskü mellett fogadkoztak: Soha nem kerülök Krojf sorsára. Soha, soha, soha.

Ígéretéhez híven az Open Air Rádió, mint az IZOMFOCI BAJNOKSÁG kiemelt médiatámogatója eljuttatja korunk legnagyobb edzőinek ars poeticáját a gombfoci szerelmeseihez.

Az edző
Lantos Zsolt – CSUFI FC
/szakvezető/

1. Gomb, autós kártya vagy szexnaptár?
A Gomb, mivel mindennapi életemben fontos szerepet játszik, hol a kabátomon vagy az ingemen és nem utolsó sorban a nadrágomon (a selejt bosszúja).

2. Mikor kezdted, mikor szoktál le?
Kezdés: Nagymamám szabóasztalának hátlapján felfestett gombfocipálya volt, ahol két nagybátyám ismertetett meg e játék szépségeivel, úgy1966 táján. A következő 8 évben a 4028.as Stromfeld Aurél úttörőcsapatában (azaz a Nádor u. Ált. Isk.) nyertem a legtöbb meccsemet. Utoljára 10 éve pöcköltem gombot a fiammal játszva, azóta is veretlen vagyok.

3. Mit kell tudni a csapatodról?
Csapatom neve : CSUFI (nem Andrusch Józsi beceneve után), azaz CSÖRSZ UTCAI FIÚK. 1929-ben alakult. Aranykorát 1966-1974 között élte, majd lassú hanyatlás után megszűnt. 2017. február 24-én újjászületett. A régi játszótársak hívták életre az egykor legendás csapatot. Befolyásos befektető révén komoly együttes van kialakulóban. Nevekről nem szívesen beszélek, még folynak a tárgyalások.

4. Köröm, körömágy vagy begy?
Köröm, köröm és köröm, mivel ebben a szóban foglaltatik az öröm! Ráadásul pörköltnek sem utolsó.

5. Mi volt az eddigi legnagyobb sikered?
Az 1968-as esztendőben az általános iskolai napközi bajnokság diadala mellett már tanítóimat, nagybátyáimat is vertem.

6. Mit vársz a csapatodtól a világbajnokságon?
Őszinte részvételt.

7. Mi a csapatod indulója?
Radetzky induló

8. Amikor Zsolt nem éppen a CSUFI FC edzője, akkor:
Telkiben rúgja a bőrt.

fotó: Télen is zavartalanul folyik az edzés a Csörsz utcai pályán

A csapat
Teljes neve: Csörsz Utcai Fiúk Football Club
Becenevük: mumusok, momosok
Alapították: 1929
Stadionja: Hegyvidéki Apor Vilmos Stadion
Stadion befogadóképessége: 17 néző
Nemzeti bajnokság: Izomfoci Bajnokság IB I
Magyar vonatkozás: 28 fok Celsius feletti hőmérsékleti értéknél a csapat tagjai fellelhetőek voltak a Lejtő utcai strand bitumenlapos kövezetén