A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jack White feldolgozott egy big band slágert Harry Connick Jr.-tól

2015. február 12., 8:34

Jack White legutóbbi felvételén az elhunyt turnébillentyűsének, Ikey Owensnek a helyére beugró QOTSA- és Dead Weather-tag Dean Fertita egy szerzeményét dolgozta fel (Parallel), és a friss Grammy-díjas rocker most ismét egy kislemez B-oldalán jelentet meg egy feldolgozást: a zongorista-énekes-színész Harry Connick Jr. egy 1991-es big band hangszerelésű dalát adja elő.

Jack White a tavalyi Lazaretto albumról a címadó dal és a Would You Fight For My Love? után még idén is kimásol egy kislemezt, és a B-oldalra – ahogy a legutóbb is – most is egy általa tisztelt kortárstól választott egy szerzeményt: az 1967-es New Orleans-i születésű, dixieland/dzsessz csodagyerekként már tízévesen lemezeket kiadó és a kilencvenes évekre a legnagyobb sztárzenészek közé lépő (amúgy színészként is sikeres, mostanában pedig American Idol-zsűritagként is vitézkedő) Harry Connick Jr. 1991-es Blue Light, Red Light sikeralbumának címadó nyitódalát. A big band dzsessz így hangzik Jack White rockosított verziójában:

a dal Harry Connick Jr.-féle 1991-es eredetije a korabeli klippel:

.
az új Jack White kislemez A-oldalas száma, a That Black Bat Licorice stúdióverzióban…

… és élőben január végén a Madison Square Garden színpadán a rapper Q-Tip közreműködésével, akivel legendás hiphop együttesének, az A Tribe Called Questnek az 1991-es Excursions című számát is lenyomták rögtön együtt:

a That Black Bat Licorice egy még frissebb élő verziója a Jimmy Fallon-féle The Tonight Show egy héttel ezelőtti adásában:

.
az új Jack White-kislemez első és hátsó borítója:

jackwhite-blackbat-cover2

jackwhite-blackbat-single-back

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39