A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jack White feléleszti a lemezgyártást Detroitban

2015. november 25., 13:00

Jack White úttörő piaci megoldásairól nevezetes kiadója, a Third Man Records saját vinyl üzemet alapít Detroitban. A városban a hatvanas évek közepe óta nem hoztak létre új lemezgyárat.

United+Record+Pressing

Saját vinyl üzemet hoz létre Jack White – számolt be róla az NME. A piacformáló megoldásai révén leginkább zeneipari Krőzusnak számító zenész kiadója, a Third Man Records igényeinek kiszolgálására hivatott detroiti lemezprés lesz a régió első új vinyl gyártósora a hatvanas évek közepe óta. A Third Man Records 2001-es megalapítása óta azon túl, hogy házi zenekarnak számító a White Stripes, a Death Weather vagy a Raconteurs lemezeit adja ki, többek közt Beck, Tom Jones, Seasick Steve, az Alabama Shakes több albumát is megjelentette, az esetek döntő többségében kizárólag vinylen.

A kiadó részéről Ben Blackwell a Pitchforknak úgy nyilatkozott, a detroiti üzem kapui nyitva állnak majd a kisebb kiadók, sőt zenekarok előtt is, megtörve a vinyl drága exkluzivitását, lehetővé téve, hogy „egy kis punk banda is le tudja gyártatni a 7″-es LP-jét néhány száz példányban.”