A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jack White is szerepelni fog az új Martin Scorsese filmben

2022. november 5., 14:03

A zenész nem először szerepel filmben, láthattuk Anthony Minghella 2003-as Cold Mountain című filmjében, a Walk Hard: The Dewey Cox Storyban pedig Elvis Presley bőrébe bújt. A Killers Of The Flower Moonban viszont egy percet sem fog zenélni, csak színészkedni, mégpedig olyan nagy formátumú színészek oldalán, mint amilyen a két főszereplő is: Robert De Niro és Leonardo DiCaprio.

A Killers Of The Flower Moon Martin Scorsese első westernfilmje lesz, és egy megtörtént, szörnyű eseménysort dolgoz fel. Oklahomában az 1920-as években gyakorlatilag lemészárolták az osage indián törzset, méghozzá azért, mert az ősi földjük alatt óroiási olajlelőhelyet fedeztek fel. Robert De Niro egy farmert játszik a filmben, Leonardo DiCaprio pedig az unokaöccsét, de rajtuk kívül még Jesse Plemons, Brendan Fraser, Lily Gladstone és John Litgow is feltűnnek majd egy-egy fontos szerepben.

Jack White szerepéről közelebbit még nem tudni, csak annyit, hogy biztosan benne lesz a moziban és hogy nem fog zenélni. Mindez egy egy podcastes beszélgetésből derült ki, ahol az interjúalany a készülő félben lévő film zenei supervisora volt. Ő árulta el, hogy összesen négy zenész bukkan fel a filmben kisebb-nagyobb szerepekben, egyikük Jack White lesz, de említette a country-zenész Sturgill Simpson nevét is, meg azt, hogy egyikük sem fog hangszerhez nyúlni a filmben.

A Killers Of The Flower Moon nem a moziba érkezik, és nem is a Netflixre, hanem az Apple TV+ mutatja be valamikor a nyáron, a premierje a 2023-as Cannes-i Filmfesztiválon lesz május végén. Érdekessége még a filmnek az is, hogy a zenéjét Robbie Robertson készíti, aki egykor a The Band zenekar tagja volt, akikről, pontosabban The Last Waltz elnevezésű búcsúturnéjukról Martin Scorsese dokumentumfilmet is forgatott azonos címmel, amit 1978-ban mutattak be.

Jack White egyébként nagyon sűrű éven van túl lassan. Amellett, hogy forgatott Martin Scorsese-vel, 2022-ben két nagylemezt is kiadott. Mondjuk, szeretjük és értjük is a sztahanovizmusát; egyszer élünk, ki tudja, meddig, hát jól ki kell használni az időnket.